Call of Duty-studio op zoek naar ontwikkelaars voor next-gen shooter | Gamer.nl

Call of Duty-studio op zoek naar ontwikkelaars voor next-gen shooter | Gamer.nl

Een href="https://activision.referrals.selectminds.com/infinityward/jobs/narrative-scripter-temporary-2609">vacature </a>op de site van Infinity Ward verwijst naar een next-gen project van de Call of Duty-ontwikkelaar.

De vacature vermeld dat de werkzaamheden specifiek voor "meerdere next-gen platforms" zijn. Meer details over de term next-gen wordt niet gegeven, maar vermoedelijk gaat het om de opvolgers van de huidige generatie consoles. De kans is echter groot dat het nog tot minstens 2020 gaat duren voordat de volgende generatie consoles op de markt komen. Volgens Jason Schreier van Kotaku verschijnt de PlayStation 5 pas in 2020. Microsoft heeft al aangekondigd aan een nieuwe Xbox te werken, die volgens de website Thurrot.com 'Scarlet' als codenaam heeft. Een releasedatum is echter nog niet aangekondigd.

In de vacture staat tevens niet vermeld dat het gaat om een nieuwe Call of Duty. Het zou kunnen dat Infinity Ward aan een ander project werkt, maar de studio heeft sinds de oprichting in 2003 exclusief Call of Duty-titels gemaakt. Hierdoor is het aannemelijk dat het hier een nieuwe Call of Duty betreft.

Singleplayer

Er wordt gevraagd naar een 'Narrative Scripter' met de volgende competenties: een cinematografisch oor voor dialoog en de pa ie om personages tot leven te wekken door ingesproken stemmen op een natuurlijke en cinematografische wijze te implementeren. Tevens moet de sollicitant "een breed begrip hebben van game design voor zowel multiplayer als singelplayer. Dit wijst op een mogelijke singelplayercampagne voor de nieuwe game van de studio in Californië.

De aankomende Call of Duty-game, Black Ops 4, geeft geen singleplayercampagne. In plaats daarvan heeft het wel een battle royale-modus genaamd Blackout.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou