Volgens bronnen van website Kotaku zijn de twee lead designers Steve Fukuda en Zied Reike vertrokken. Beide waren werkzaam bij de studio sinds de oprichting in 2002. Reike was daarvoor bovendien werkzaam bij 2015, de studio die net als Infinity Ward was opgericht door Jason West en Steve Zampella.

Ook programmeur Rayme Vinson en lead artist Chris Cherubini zouden volgens dezelfde bronnen zijn opgestapt. Cherubini heeft tegenover Kotaku bevestigd dat hij zijn ontslag heeft ingediend. De vier werknemers zijn opgestapt op dezelfde dag dat hun voormalige bazen, Zampella en West, een nieuwe studio hebben opgericht: Respawn Entertainment. Geen van de vertrokken werknemers heeft echter aangegeven of dit iets te maken heeft met hun ontslag.

Exodus

Onder gamepers en gamers wordt gesproken over een exodus bij Infinity Ward, aangezien het totaal aantal vertrokken werknemers inmiddels tien procent van de honderd man tellende studio omvat. Veel van die werknemers zijn bovendien zeer ervaren krachten binnen het team.

De problemen zijn begonnen toen oprichters Jason West en Vince Zampella door uitgever Activision op straat werden gezet wegens contractbreuk. Het conflict is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populair onderwerp in de gamepers en omvat vele beschuldigingen en rechtszaken over en weer.