Call of Duty zal voortaan weer exclusief door Infinity Ward ontwikkeld worden, zo meldde een oud Activision medewerker vandaag. De serie werd de laatste jaren om en om ontwikkeld door Infinity Ward, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Call of Duty-serie, en door de Activision studio Treyarch, die ook de ontwikkeling voor Call of Duty 5 voor zijn rekening neemt.

Volgens de anonieme bron heeft Infinity Ward nu in een verlenging van hun contract met Activision laten vastleggen dat zij de enige ontwikkelaar zullen worden voor de serie. Call of Duty 5 zal nog door Treyarch ontwikkeld worden, maar daarna zal de licentie alleen nog gebruikt worden door Infinity Ward. Activision had tot nu toe de strategie om de twee studio's te laten wisselen zodat er ieder jaar een nieuwe Call of Duty zou kunnen verschijnen, maar dit zal nu niet meer mogelijk zijn.

Ook de recente sluiting van Activision Underground lijkt met het nieuwe contract te maken te hebben. Activision Underground zou volgens de ex-medewerker, die juist in die studio aan de slag was, een nieuwe 3e persoons actie-adventure-game met de Call of Duty licentie aan het ontwikkelen zijn, zodat Activision zelfs twee Call of Duty games per jaar zou kunnen uitbrengen. Dit is met het herziene contract echter niet mogelijk en daardoor zou Activision besloten hebben om de studio te sluiten.

Noch Infinity Ward noch Activision wilden tot nu toe reageren, maar als de bron correct is dan zullen we na Call of Duty 6 iets langer moeten wachten op het nieuwe deel.

Update: Activision ontkent het bovenstaande gerucht. Het zou een compleet verzinsel zijn. Treyarch en Infinity Ward zullen net als voorheen ieder om het jaar een Call of Duty-game uitbrengen. Althans, zo luidt vooralsnog in ieder geval het officiële statement.