De omzet van 403 miljoen dollar betekent een stijging van 38 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar. Disney Interactive rapporteert verder een operationele winst van 55 miljoen. In dezelfde periode het jaar daarvoor was dit 16 miljoen dollar, destijds het tweede winstgevende kwartaal in vijf jaar.

De hogere operationele winst dankt Disney Interactive aan de stijgende verkopen van zijn games en een groei in de mobiele business in Japan. Disney Infinity heeft het volgens het bedrijf een stuk beter gedaan dan Epic Mickey 2 in hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor. Disney's totale inkomsten afgelopen drie maanden kwamen uit op 12,3 miljard dollar, met een nettowinst van 1,8 miljard dollar. 

Toekomst Disney Interactive

Het succes van de Infinity-serie betekent dat Disney Interactive meer gaat focussen op deze franchise en andere producten in de catalogus gaat uitbesteden. Het bedrijf wil minder producten uitgeven en zich meer richten op het licenseren van zijn producten.

Geruchten eerder deze week meldden dat er ook ontslagen zouden worden aangekondigd bij het bekendmaken van de financiële cijfers. Hier werd in het kwartaalrapport geen melding van gemaakt. Ook heeft Disney nog geen uitspraken gedaan over de komst van een Marvel- of Star Wars-versie van de Infinity-franchise. Wel gaf Disney-baas Bob Iger tijdens een gesprek met investeerders aan dat er nieuwe delen in de Infinity-serie komen met een "bredere set van onze populairdere personages".