"Het grootste ding dat niemand wilde zeggen maar eigenlijk de waarheid is, is dat iedereen deze games speelt wanneer ze op het toilet zitten", zegt Mustard. "Ik denk dat het een waarheid is die we moeten accepteren en in ons design moeten stoppen. Het is iets waar we actief over nagedacht hebben. Toen we de balans gingen zoeken voor Infinity Blade dachten we, 'hoe lang duurt het voordat iemands been slaapt wanneer hij op het toilet zit'. Je lacht, maar het is waar. We hadden een game nodig die in minder dan twee minuten betekenisvol gespeeld kon worden."

De game geschikt maken voor korte speelsessies is volgens Mustard een van de vier pilaren waar Infinity Blade op gebouwd is. Daarnaast moest de game simpel te spelen zijn met één vinger, moest de gameplay uniek zijn en volledig afgestemd op iPhone en moest de game "makkelijk om op te pakken zijn, maar moeilijk om het volledig te beheersen".

Infinity Blade

Infinity Blade is een hack-and-slash game van Epic Games en is in december vorig jaar uitgebracht. Het spel is in de eerste vier dagen na de release 270 duizend keer gedownload. Het is daarmee de snelstverkopende applicatie in de App Store. Hoe vaak het spel in totaal verkocht is wil Mustard niet onthullen, maar volgens hem is de game door miljoenen mensen gespeeld.