'Industrie heeft obsessie met homoseksuele ruimtesoldaten' | Gamer.nl

'Industrie heeft obsessie met homoseksuele ruimtesoldaten' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Grace hint hiermee naar de populariteit van de vaak kaalgeschoren ruimtesoldaten in actiegames zoals Gears of War, Ma Effect 2 en Halo: Reach.

In het interview meldt Grace ook dat hij denkt dat de Nintendo DS het grootste gameplatform van deze generatie is. De verandering van het imago van games de afgelopen tien jaar vindt hij de grootste verandering. "Games zijn van een hobby voor nerds op hun slaapkamer veranderd naar een high definition ervaring met Dolby 5.1 surround sound in de huiskamer. Oh, en ook het spel ICO."

Over vijf jaar denkt Grace dat games er een stuk op vooruit zijn gegaan. "Groter, glimmender... en hopelijk meer innovatief met betere schrijvers en dialogen binnen het medium."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou