Indrukwekkende demonstraties van Nintendo DS games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Twee dagen geleden hield Nintendo een persevent waarbij vooral de nieuwe Nintendo DS handheld centraal stond. Dit werd ook wel duidelijk uit de hoeveelheid NDS related nieuwtjes die er toen voorbij kwamen. Nintendo was een groot mediaoffensief begonnen om hun innovatieve spelsysteem in de spotlights te zetten, wat ze ook aardig gelukt lijkt te zijn. Het offensief is echter nog niet volledig ten einde.

Gamespot is er namelijk in geslaagd om een aantal uitgebreide gameplay presentaties van Nintendo zelf op film vast te leggen, waarmee voor veel mensen waarschijnlijk de nodige twijfels weggenomen zullen worden. De games die behandeld worden, zijn Super Mario 64 DS, Metroid Prime: Hunters, Spider-Man 2, The Urbz, Madden NFL 2005 en Puppy Times. Daarnaast is de Japanse DS presentatie ook nog online gezet.

Zoals in met name de demonstraties van Super Mario 64 DS, Puppy Times en Metroid Prime: Hunters te zien valt, zit de Nintendo DS qua graphics weldegelijk op hetzelfde niveau als de Nintendo 64. Metroid Prime: Hunters en Puppy Times bewijzen zelfs dat de DS hier nog overheen kan gaan. Bij Metroid springt vooral de belichting in het oog, terwijl Puppy Times vooral van mooie texturing en animatie voorzien is.Ook laten alle filmpjes duidelijk het effectieve gebruik van het tweede scherm zien. Zo zorgt het in Metroid Prime: Hunters voor erg soepele en snelle controls, is in Spider-Man 2 on the fly tu en skills te wi elen zodat de snelheid uit de actie niet verloren gaat, biedt Madden NFL 2005 een fullscreen overzicht van alle gebeurteni en op het veld terwijl je razendsnel tactieken en opstellingen aan kunt pa en, en kun je in SM64DS interactieve minigames spelen, de camera bedienen en het spel analoog besturen.

Puppy Times demonstreert ook de stemherkenningsmogelijkheden van de Nintendo DS. In de demonstratie zie je Miyamoto met de honden spelen terwijl hij ze commando's geeft om bijvoorbeeld te gaan liggen of een frisbee te apporteren. Ten slotte wordt ook bij haas elke game de WiFi multiplayer benadrukt en het grote voordeel dat hierbij niet elke deelnemer een eigen exemplaar van de game in zijn Nintendo DS hoeft te hebben.

Super Mario 64 DSMetroid Prime: HuntersSpider-Man 2The UrbzMadden NFL 2005Puppy TimesJapanse DS presentatie

Je kunt de filmpjes enkel streamen. Niet alle links gaan direct naar het filmpje zelf. Je dient dan de gameplay demonstration te checken mochten er meerdere filmpjes beschikbaar zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou