Het is toch gebeurd. De Indrema heeft het stof gebeten en zal dus niet meer uitkomen. Het systeem viel erg op doordat het op Linux zou draaien. Ook zou het DVD's kunnen afspelen en MP3's af kunnen spelen. Misschien was het grootste probleem van de Indrema dat niemand echt wist wat het moest voorstellen. Was het een console met multimediamogelijkheden of was het een dvd speler waar je ook af en toe een spelletje op kon spelen. Doordat dit nooit echt duidelijk is geworden bleef de softwareindustrie zich op de achtergrond houden en begon de Indrema langzaam richting graf te lopen...Gildred founded Indrema in January 2000, when funding was easy to come by, and had a staff of 50 until recently. The first Indrema model, code-named the L600, was scheduled to ship this summer, months before Microsoft's Xbox. However, venture capitalists didn't like its chances against Xbox or Sony's PlayStation 2, even though Gildred's plan was to slowly roll out a grass roots campaign and grow from there.

Hundreds of independent developers were developing games for the platform, which was to launch with 30 games. The open-sourced system allowed for anyone with a computer to get the development kit for free online and create games for Indrema. Games were to have been distributed online and at retail.

Overigens zegt John Gildred dat hij de interactive mogelijkheden van de Indrema zal meenemen naar zijn nieuwe werknemer, waar hij zal werken aan wellicht de Indrema 2.

Persoonlijk vind ik het enigzins toch jammer dat de Indrema geflopt is. Dat de softwareindustrie achter bleef was bekend, maar inmiddels waren honderden kleine en onbekende softwarebedrijfjes druk in de weer om spellen te maken voor de Indrema. En wie zich de C64 en Amiga tijd nog herrinnert, weet dat het juist die bedrijven waren die klein begonnen en groot eindigden.