Indivisible plots naar Switch zonder toestemming van ontwikkelaar

Indivisible plots naar Switch zonder toestemming van ontwikkelaar

De rpg Indivisible is plotseling uitgekomen op de Nintendo Switch zonder dat de oorspronkelijk maker daarvan op de hoogte was. De game is vanaf nu op de hybride console van Nintendo beschikbaar.

Indivisible kwam vorig jaar uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Nu is de game ook uitgekomen op de Nintendo Switch. De originele ontwikkelaar van de game, Lab Zero, is alleen niet helemaal tevreden met resultaat. Mike Zaimont één van de ontwikkelaars van de game liet op Twitter zijn bevindingen over de port weten.

Ten eerste liet hij weten dat de ontwikkelaar achter de port goed werk heeft gedaan met de framerate. “De Switch-versie van Indivisible zelf is geweldig, de studio achter de port heeft serieus uitstekend werk geleverd! De game draait op een stabiele framerate, zelfs in de handheld-modus!” Waar Mike Zaimont minder tevreden over was is dat er voor de port een oudere build van de game is gebruikt die co-op, New Game Plus en alle andere recente dingen mist. Verder vindt hij het jammer dat er geen promotie voor de game is geweest in aanloop naar de release. De ontwikkelaar biedt als laatste zijn excuses aan. “Deze release geeft niet de kwaliteit van Lab Zero weer, echt niet. Het spijt me. Wij waren het niet.” De tweet van Zaimont is hieronder te bekijken.

Indivisible is nu beschikbaar op de pc, Xbox One, PlayStation 4 en de Nintendo Switch. Zaimont heeft ondertussen contact gehad met Nintendo en het blijkt dat er nog een grote patch-update gaat uitkomen. De co-op en New Game Plus worden op een later moment aan de game toegevoegd. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoe werkt dit? Zijn ze niet gewoon eigenaar van de game? Ook raar verhaal van die oudere versie zonder coop.

0

@WvA Het werkt zoals het contractueel is vastgelegd, maar doorgaans is degene die betaald de eigenaar. Minecraft is het meest simpele voorbeeld. Mojang doet ontwikkeling, maar Microsoft heeft het in eigendom en gaat er op eigen manier helemaal mee los. Het feit dat Mojang nog steeds aan Minecraft werkt doet mij vermoeden dat er hele strakke afspraken op papier staan.

0
test

@WvA De rechten zullen bij de studio zelf of bij een uitgever liggen. Dat er een externe partij wordt ingeschakeld voor het ontwikkelen van een Switch-versie en het afhandelen van de uiteindelijke Switch-release is vrij normaal. Dat ze niet de laatste versie hebben is ook te begrijpen, ze zijn waarschijnlijk al een tijdje bezig. Het is van die partij echter wel heel onnozel om de Switch-versie te releasen zonder enige vorm van communicatie naar de studio of uitgever.

0

Aanbevolen voor jou