Nieuws
Xbox

Indiestudio's hebben 2,5 miljard dollar aan royalty's van Xbox ontvangen

Initiatief bestaat inmiddels negen jaar

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft heeft door de jaren heen naar eigen zeggen meer dan 2,5 miljard dollar aan royalty's aan onafhankelijke ontwikkelaars betaald.

Dat laat het bedrijf weten in een nieuwe blogpost geschreven door Chris Charla, de general manager van content curatie bij het bedrijf. Het bedrag is uitgedeeld via het ID@Xbox-programma, dat bestaat om onafhankelijke ontwikkelaars te helpen met het publiceren van hun games op Xbox. Volgens Charla is de totale omzet van ID@Xbox-partners de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld. 

Ook onthult hij dat Microsoft "honderden miljoenen dollar" aan licentiekosten heeft uitgegeven om third-party games op Game Pass te krijgen. Hoewel Microsoft nooit bekendmaakt hoeveel ze andere bedrijven betalen voor het plaatsen van games op Game Pass, liet een analist onlangs weten dat er voor Marvel's Guardians of the Galaxy mogelijk tussen de 5 a 10 miljoen dollar is betaald aan Square Enix.

Ondanks dat het ID@Xbox-programma de afgelopen twee jaren meer dan duizend ontwikkelaars heeft aangetrokken, is er volgens Charla nog veel werk aan de winkel. Daarbij moet vooral de manier waarop games ontdekt kunnen worden door spelers verbeterd worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Europese videokaartprijzen zijn bijna terug bij af Nieuwe Xbox-divisie gaat cloud-native games uitbrengen
0

Reacties op: Indiestudio's hebben 2,5 miljard dollar aan royalty's van Xbox ontvangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.