Indiestudio's hebben 2,5 miljard dollar aan royalty's van Xbox ontvangen

Indiestudio's hebben 2,5 miljard dollar aan royalty's van Xbox ontvangen

Microsoft heeft door de jaren heen naar eigen zeggen meer dan 2,5 miljard dollar aan royalty's aan onafhankelijke ontwikkelaars betaald.

Dat laat het bedrijf weten in een nieuwe blogpost geschreven door Chris Charla, de general manager van content curatie bij het bedrijf. Het bedrag is uitgedeeld via het ID@Xbox-programma, dat bestaat om onafhankelijke ontwikkelaars te helpen met het publiceren van hun games op Xbox. Volgens Charla is de totale omzet van ID@Xbox-partners de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld. 

Ook onthult hij dat Microsoft "honderden miljoenen dollar" aan licentiekosten heeft uitgegeven om third-party games op Game Pass te krijgen. Hoewel Microsoft nooit bekendmaakt hoeveel ze andere bedrijven betalen voor het plaatsen van games op Game Pass, liet een analist onlangs weten dat er voor Marvel's Guardians of the Galaxy mogelijk tussen de 5 a 10 miljoen dollar is betaald aan Square Enix.

Ondanks dat het ID@Xbox-programma de afgelopen twee jaren meer dan duizend ontwikkelaars heeft aangetrokken, is er volgens Charla nog veel werk aan de winkel. Daarbij moet vooral de manier waarop games ontdekt kunnen worden door spelers verbeterd worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou