SassyBot bestaat uit studenten en Alumni van de NHTV-opleiding Games Academy. Drie jongens hebben zich afgelopen woensdag op laten sluiten door wethouders Saskia Boelema van de D66 en Daphne Heeroma van de NHTV. De jongens verblijven een week in het Huis voor Beeldcultuur om een game met een functie te maken.

De game moet aan spelers duidelijk gaan maken wat voor obstakels het Rode Kruis tegenkomt in hun strijd om de standaard van leven te verhogen. Vanuit een vogelperspectief krijgen spelers de taak om de levensstandaard van bepaalde dorpen te verhogen door het verbeteren van faciliteiten en het opleiden van de bevoling.

Mensen kunnen Serious Request in combinatie met de game steunen door minstens 1 euro te doneren via http://seriousrequest.sassybot.com. Bij 1 euro komt de naam van de donateur in de game via een vrijwilliger in het spel. Daarnaast zijn er diverse andere giften voor mensen of bedrijven die grotere bedragen doneren. Iedereen die doneert ontvangt ook een 2 uur lange DJ-set gemixt door het Spatial Collective.

Via de website op Serious Request is ook een livestream te bekijken van de ontwikkeling van de game.