Indiestudio Robert Bowling sluit deuren | Gamer.nl

Indiestudio Robert Bowling sluit deuren | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Robert Bowling is in overleg met een uitgever over Robotoki's zombiegame Human Element. Hij geeft aan dat hij de studio niet meer met zijn eigen geld draaiende kan houden totdat deze deal rond is.

Human Element zou oorspronkelijk free-to-play worden met Nexon als uitgever. Later besloot Bowling dat de game toch niet free-to-play moest worden omdat dat "de ervaring in de weg zou zitten".

Bowling stichtte Robotoki nadat hij was opgestapt bij Infinity Ward. Zijn laatste game daar was Modern Warfare 3. Hij kondigde Human Element in 2012 aan, de eerste beelden van de game kwamen eind 2014 uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou