Maulbeck verlaat verlaat Code Avarice in een poging om Paranautical Activity terug op Steam te krijgen. Valve verwijderde het spel van zijn distributieplatform na Maulbecks doodsbedreiging aan het adres van Newell.

"Mijn temperament en neiging om Twitter als uitlaatklep te gebruiken zijn een probleem geweest vanaf het moment dat ik actief werd in de game-industrie, en ik kan het gewoon niet", schrijft Maulbeck. "Ik heb niet de wilskracht om het gezicht van een bedrijf te zijn".

Excuses

Maulbeck verontschuldigt zich ook voor zijn tweets: "Het spijt me dat mijn kortzichtige, heethoofdige acties niet alleen mijn dromen en ambities kapot gemaakt hebben, maar ook die van mijn hele team", schrijft Maulbeck. Hij verontschuldigde zich eerder al voor het bedreigen van Newell, hoewel hij toen ook benadrukte dat het overduidelijk niet serieus bedoeld was. 

Maulbeck was gefrustreerd omdat zijn game Paranautical Activity op Steam nog als Early Access stond aangemerkt, een vroege versie van een spel, terwijl de game juist net officieel was verschenen. Het is niet duidelijk of Valve inmiddels weer bereid is om Paranautical Activity terug op Steam te zetten.