De ontwikkelaar van het spel, Mike Maulbeck, deed dit omdat zijn game niet goed op de voorpagina van Steam werd getoond. Het spel was namelijk al uit Early Access, een speciaal onderdeel van Steam waarop nog niet voltooide games alvast verkocht kunnen worden.

Op de voorpagina stond echter dat het spel zich nog steeds in die fase bevond. Maulbeck was van mening dat hij daardoor inkomsten misliep en plaatste vervolgens een reeks boze tweets. In een van de tweets stond: "Ik ga Gabe Newell vermoorden. Hij gaat dood." De tweet is inmiddels verwijderd.

Maulbeck heeft zich inmiddels verontschuldigd voor zijn tweet. Hij zei dat zijn dreigement "een statement was dat ik niet meende, maar desalniettemin was het onacceptabel en gedreven door de frustratie die ik op dat moment voelde".

Hij heeft Valve aangeschreven in de hoop dat het bedrijf de beslissing om Paranautical Activity van Steam te halen terug wil draaien. Dit in het licht van "de monopolie die zij hebben binnen de pc-markt". Volgens Maulbeck is het onmogelijk om genoeg geld te verdienen als indieontwikkelaar zonder samen daarbij te moeten werken met Valve.