Nieuws
Geneshift

Indiegame Geneshift in top tien gelijktijdige spelers op Steam

Game gaf gratis Steam-ruilkaarten weg

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Indiegame Geneshift heeft op Steam de tiende plek bemachtigd voor de game met het hoogste aantal gelijktijdige spelers op het platform ooit.

De plotse groei van de relatief kleine game kwam doordat de ontwikkelaar de game tijdelijk gratis maakte en daardoor veelvuldig Steam-ruilkaarten verkregen konden worden. Geneshift is een op GTA-gebaseerde shooter-game ontwikkeld door Nik Nak Studios onder leiding van een man genaamd Ben. Op Reddit legt Ben uit hoe de game plotseling zoveel gelijktijdige spelers kreeg in zo'n korte tijd. De stijging begon nadat Ben een battle royale-modus had uitgebracht voor Geneshift.

Deze modus werd door Ben toegevoegd nadat fans vroegen om een battle royale-modus die maar twee minuten per ronde duurde. Eenmaal geïmplementeerd koos Ben ervoor om zijn game tijdelijk gratis beschikbaar te stellen op Steam. Dit maakt hij onder andere bekend door een speciale gif te maken en te delen op Reddit. De gif in kwestie steeg snel in populariteit en zorgde voor veel nieuwe spelers, wat uiteindelijk zorgde voor een piek van 213.183 spelers.

Geneshift

Ben legt uit dat het grote aantal gelijktijdige spelers vooral afkomstig was van bots. Ondanks het feit dat de game tijdelijk gratis beschikbaar was, was het mogelijk om Steam-ruilkaarten te verkrijgen met Geneshift. Normaal kunnen deze ruilkaarten alleen verkregen worden bij betaalde games. Dit resulteerde in een groot aantal bots die massaal ruilkaarten genereerden. Deze ruilkaarten kunnen online verhandeld worden en leverden volgens Ben per verkoop een paar cent winst op voor de bots.

Steam zag uiteindelijk wat er gebeurde met de game en schakelde de optie uit om ruilkaarten te verkrijgen. Hierdoor kelderde het aantal gelijktijdige spelers en verloor de game weer snel zijn populariteit. Het verwijderen van de ruilkaarten zorgde voor veel gedupeerde spelers die op rechtmatige wijze de ruilkaarten hadden verkregen. De game werd hierdoor voor korte tijd slachtoffer van een review-bomb, waarbij spelers massaal een negatieve recensie achterlaten voor de game. Echter heeft Geneshift na dit voorval nog steeds een zeer positieve beoordeling op Steam.

Met de korte piek heeft Geneshift wel een plek bemachtigd bij de tien games met het hoogste aantal gelijktijdige spelers. Hiermee staat het in dezelfde lijst als de grote titels PUBG, GTA 5 en Dota 2.

Geneshift is verkrijgbaar op pc via Steam.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mysterieuze kwaadaardigheden in Remedy's Control Cross-over-evenement For Honor onthuld met Assassin's Creed
1

Reacties op: Indiegame Geneshift in top tien gelijktijdige spelers op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Psychoot

    • 24 december 2018 10:58
    Looks fun tho :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.