Indie-ontwikkelaar maakt P.T.-gang speelbaar op pc | Gamer.nl

Indie-ontwikkelaar maakt P.T.-gang speelbaar op pc | Gamer.nl

Indie-ontwikkelaar Farhan Qureshi heeft de gang uit de P.T.-demo nagemaakt. Hij heeft het speelbare project gratis beschikbaar gesteld. Qureshi schrijft op zijn blog dat het eigenlijk een uit de hand gelopen project is.

"Ik ben met dit project begonnen voor een workshop 3D-modelleren die ik in september ga geven," schrijft de ontwikkelaar. "Eerst wilde ik alleen de P.T.-gang namaken, maar toen voegde ik ook geluiden, animaties en andere dingen toe."

Inmiddels is het project uitgegroeid tot een speelbare pc-versie van P.T. Het grootste verschil is dat spelers telkens door de deur aan het eind van de gang lopen en opnieuw in de gang terecht komen. In Qureshi's versie lopen spelers in plaats daarvan heen en weer in dezelfde gang. Wel veranderen er steeds dingen als de speler een andere kant op kijkt.

Gedurende vier weken heeft Qureshi 104 uur aan het project besteed. De ontwikkelaar heeft het proces tot in detail op zijn blog beschreven. De pc-, Mac- en Linux-versies zijn hier te vinden.

P.T. was de PlayStation 4-demo voor de aankomende horrorgame Silent Hills, een samenwerking tu en Metal Gear Solid-maker Hideo Kojima en filmregi eur Guillermo del Toro. Uitgever Konami annuleerde het spel zonder duidelijke reden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou