In-game aankopen Hearthstone moeten voortaan met Runestones gekocht worden

In-game aankopen Hearthstone moeten voortaan met Runestones gekocht worden

Er is een nieuwe currency onderweg naar Hearthstone, Runestones genaamd.

Dat meldt Blizzard in een blogpost. Runestones zijn een extra betaalmiddel die huidige valuta’s in het spel dus niet zullen vervangen; Gold zal blijven bestaan en werken zoals het nu al werkt. Spelers kunnen Runestones aanschaffen via het spel zelf of via de Battle.net-shop, met echt geld. Er is geen manier om via gameplay de Runestones te bemachtigen.

Runestones worden gebruikt om dingen te kopen die nu nog met echt geld gekocht moeten worden, zoals Hero-skins en Battlegrounds-borden. Ze vervangen dus eigenlijk de mogelijkheid om direct spullen te kopen met geld; alle prijzen blijven gelijk, ze worden geconverteerd naar Runestones. Duurdere in-game spullen en uitbreidingen zullen wel nog gewoon met geld gekocht kunnen worden, al bestaat de mogelijkheid die met Runestones te kopen.

Hearthstone-spelers laten op onder andere Twitter en het officiële forum hun ongenoegen blijken. Enkelen zijn bang dat Runestones gebruikt worden om extra geld te verdienen aan het succes dat de game kent na het uitkomen van onder andere de Battlegrounds-modus, door bijvoorbeeld Runestones-bundels beschikbaar te maken die net niet genoeg zijn om bepaalde spullen te kunnen kopen. Daardoor zouden spelers omgerekend meer geld kwijt zijn dan wanneer ze direct met geld zouden kunnen betalen.

Chadd Nervig, Features lead bij Hearthstone, reageert op dat ongenoegen met een serie tweets, waarin hij verduidelijkt waarom is gekozen voor Runestones. Zo belooft hij dat de prijzen (een dollar per 100 Runestones) duidelijk gecommuniceerd worden, en zegt hij dat de grootte van de Runestones-bundels gelijk zijn gesteld aan de “best verkochte producten” in het spel om “verspilde Runestones” te minimaliseren. Ook benadrukt hij dat door Runestones “kleinere producten” aangeboden kunnen worden, zoals individuele Battlegroundsskins en emotes.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ah, dus ze gaan nog meer de Gacha gaming kant op? Probeer het geld nog vager te maken waardoor de gebruiker minder door heeft hoeveel hij uitgeeft.

0
test

@incarnatus Dat was helaas ook mijn eerste gedachte.

0
test

Er is mijns inziens geen enkele andere legitieme reden om echt geld te vervangen door een ingame munteenheid, dan om ervoor te zorgen dat spelers ongemerkt meer uitgeven dan ze aanvankelijk wilden. Onder meer door bijvoorbeeld de bundels munten niet volledig te laten matchen met de muntprijzen voor de items, zodat je nooit gepast uitkomt en verleid wordt nog even dat ene bundeltje aan te schaffen voor dat ene exclusieve item waarop nog maar 1 dag die lekkere korting zit... Wanneer een game dus zo'n eigen munteenheid heeft en al helemaal als je alleen daarmee ingame aankopen kan doen, is dat per definitie gegronde reden om alle alarmbellen te laten afgaan. Ongeacht wat de marketing van zo'n bedrijf zegt.

0
test

@Robert-Frans Nintendo doet met haar online tegoeden wat mij betreft raktisch hetzelfde als hierboven gedaan wordt. Bij Sony kan ik netjes betalen met ideal, bij Nintendo moet ik eerst een vast bedrag online kopen, te goed opwaarderen en vervolgens weer uitgeven. Het opbouwen van extra centjes is leuk, maar een Ideal betaling had ik erg op prijs gesteld. Want vaak koop ik games in de deal-sectie. Hier zitten de interessante deals meer dan eens net onder de 10 (8,99 / 9,99) euro, maar ik moet perse 15 in huis halen. Die 5 a 6 euro wil ik op dat moment eigenlijk helemaal niet van mijn rekening halen. Daarbij = Wat overblijft van mijn te goed is doorgaans net niet genoeg om een volgende toffe aankoop van te doen. Dus vaak moet ik ook daarvoor weer een nieuw te goed van € 15 euro voor binnenhalen. Ik vind het allemaal wat goedkoop, weerhoudt me soms zelfs om iets aan te schaffen. Creditcard of Paypal gebruik ik helaas niet, ga ik ook niet fixen voor de big N.

0
test

@Dokter Caspari Bij de Nintendo eShop vind ik dat ook vrij irritant inderdaad, dat je bij het aanschaffen van een eShop-kaart je niet net als bij een cadeaubon gewoon zelf een bedrag kan kiezen. Of dat je inderdaad niet gewoon meteen met bijvoorbeeld iDeal of je creditcard kan betalen. Vooral vrij doorzichtig wanneer je jaarlijks 20 euro betaalt voor het online-abonnement, maar je enkel eShop-kaartjes van 25 euro kan krijgen... Het scheelt wel iets dat de developers van de aangeboden games zelf hun prijzen bepalen en het daardoor moeilijker is voor Nintendo om die tactiek in de gehele shop consequent toe te willen passen, maar toch.

0

Aanbevolen voor jou