Oorspronkelijk zou de PSP nu al drie maanden in de winkel moeten liggen. De releasedatum van maart werd in Europa echter niet gehaald en als alles goed is, moet de handheld nu in september in de winkel liggen. De vraag naar de PSP in Europa is echter groot en een flink aantal online shops importeert de PSP vanuit Amerika, om deze vervolgens aan Europese klanten te verkopen.

Sony is echter niet blij met deze praktijken en heeft onlangs alle internet retailers gewaarschuwd dat men overgaat op juridische stappen als de verkoop niet stopt. Het argument dat Sony aanhaalt om deze acties te rechtvaardigen, is dat de retailers handelsmerken schenden. Ofwel: Sony wordt als bedrijf beschadigd door de acties.

Dan Morrelo, managing director van een grote, Engelse winkel genaamd ElectricBirdLand, ging onlangs in op de waarschuwingen van Sony en kwam met een aantal alleraardigste tegenargumenten. Zo schijnt Sony nog niet alle handelsmerken in handen te hebben om met de PSP op de Europese markt te kunnen operen. Zowel de termen PSP, UMD als XMB zijn in het bezit van andere bedrijven, wat Sony mogelijk in de problemen kan brengen.

Morello's gedachten gaan zelfs zo ver dat hij denkt dat dit mogelijk nog meer vertraging op kan leveren betreffende de launch. Een vertegenwoordiger van Sony ontkende vervolgens echter alle problemen en liet weten dat we de PSP op zeker in september in de winkel zien liggen en dat de Japanse firma binnenkort juridische stappen zal ondernemen tegen onder andere ElectricBirdLand.