Zowel de Nintendo GameCube als de Microsoft Xbox komen in November naar Amerika en pas in de lente van 2002 naar Nederland. Veel gamers uit Nederland kunnen daarom niet wachten op de twee consoles en hebben zich al voorgenomen om te importeren.

En die beslissing kwam bij veel gamers vooral toen we de geruchten hoorden dat de GameCube geen regio lockout zou hebben. Dat zou dus betekenen dat de console universeel is waardoor je alle spellen uit elk land op je GameCube kan spelen. De voornaamste reden van het gerucht was het feit dat de GBA ook universeel is en dat beide consoles veel met elkaar gemeen hebben.

Rogue Squadron 2 is één van de titels waar menig gamer op wacht

IGN Cube maakte vandaag echter bekend dat er wel een lockout zal komen en dat de GameCube dus niet universeel is. Natuurlijk hoeft dit geen probleem te zijn voor importeurs, want ombouwen behoort ook nog toch de mogelijkheden. Tenminste, dat dacht men. Nintendo maakte namelijk ook bekend ervoor te zorgen dat ombouwen heel erg lastig en bovendien risicovol is.

Importeurs moeten er dus op rekenen dat zij gewoon importgames moeten blijven leveren zodra de Europese console eenmaal uit is. Microsoft heeft nog niets losgelaten over de regio lockout van de Xbox en we kunnen er dus alleen maar op hopen dat deze console wél universeel is.