Imax wil virtual reality naar de bioscoop brengen | Gamer.nl

Imax wil virtual reality naar de bioscoop brengen | Gamer.nl

Bioscoopbedrijf Imax is van plan virtual reality-ervaringen aan te gaan bieden in bioscopen, winkelcentra en andere locaties. De StarVR-headsets van het Zweedse Starbreeze worden ingezet om de vr-belevingen mogelijk te maken.

Wereldwijd worden zes locaties ingericht met vr-headsets voor het eind van dit jaar. Richard Gelfond, de CEO van Imax, heeft aangegeven rond de 7 tot 10 dollar te vragen voor een vr-beleving van ongeveer 10 minuten. Net als huidige Imax-films moeten bioscoopeigenaars een licentie afnemen en hiernaast een deel van de omzet delen met Imax.

De StarVR-headset die Imax gaat gebruiken, heeft een  5,5 inch lcd-display met een 5K resolutie. Dat is aanzienlijk hoger dan de headsets die op dit moment beschikbaar zijn als de Oculus Rift en HTC Vive. De bril heeft verder 360 graden head tracking en een zichtveld van 210 graden.

Vorige week kondigde Imax al een partnerschap met Google aan om een 3D-camera te ontwikkelen met "bioscoopkwaliteit". Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe camera geïntroduceerd wordt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou