Illegale downloads StarCraft II zorgen voor nieuw record | Gamer.nl

Illegale downloads StarCraft II zorgen voor nieuw record | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Door deze actie heeft StarCraft II het record voor de grootste data-overdracht op zijn naam staan, zo maakt BitTorrent bekend gemaakt. De singleplayertorrent van de game ter grote van 7,19 GB werd de afgelopen drie maanden 2,3 miljoen keer gedownload en dit was goed voor 15,77 petabytes.

Uitgaande dat één petabyte voor 1000 terabyte staat is het niet geheel onbegrijpelijk dat StarCraft het record in de wacht heeft gesleept. Het spel heeft in drie maanden tijd meer data aan BitTorrent overgedragen dan de gemiddelde torrent in negen jaar voor elkaar zou krijgen.

Aangezien Blizzard er alles aan doet om piraterij met betrekking tot hun games tegen te gaan, zullen zij dit record niet als positief ervaren. StarCraft II heeft echter ook al positieve records behaald: in september werd bekend dat de game voor PC en Mac wereldwijd drie miljoen keer is verkocht in de eerste maand dat de game te koop was, waardoor het de snelst verkopende strategiegame ooit is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou