Ikea eist dat horrorgame The Store is Closed wordt aangepast

Ikea eist dat horrorgame The Store is Closed wordt aangepast

Meubelconcern Ikea eist dat een horrorgame genaamd The Store is Closed wordt aangepast, omdat de locatie in de game overduidelijk is gebaseerd op de winkels van het bedrijf.

Dat meldt de Britse onafhankelijke ontwikkelaar Ziggy. "Ikea's advocaten hebben contact met mij opgenomen. Ik wilde de laatste week van mijn Kickstarter-periode gebruiken om een update te maken voor nieuwe alfatesters, maar nu moet ik het uiterlijk van de game aanpassen zodat ik niet aangeklaagd wordt."

Hoewel de game geen logo van Ikea gebruikt, speelt de horrorgame zich af in een blauwe meubelwinkel met een logo bestaande uit een Scandinavische naam en een gele kleur. Daarbij hebben de winkelmedewerkers shirts aan met die kleuren - identiek aan de shirts van Ikea-personeel - en lijken de meubels op Ikea-meubels. Ook de vloer zou gelijk zijn aan Ikea-winkels.

Ziggy heeft tien dagen om alles aan te passen, anders zal Ikea hem aanklagen. Tegen PC Gamer meldt hij dan ook dat hij van plan is om gehoor te geven aan de eisen. "Ik heb geen zin om aangeklaagd te worden." Hij gaat de blauwe en gele kleuren in ieder geval vervangen voor rood en is van plan om andere meubels te plaatsen. De Kickstarter-pagina voor de game is hier te vinden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De kleuren van de buitenkant zijn wel heel erg herkenbaar ja. Noem het een parodie, dat is de get out of jail free card.

0
test

Is de eindbaas een gigantische Zweedse gehakbal?

0
test

@LarsCornelis die gehaktbal blijkt uit ex personeel te bestaan :D

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Oh kak, vrijwel iedereen was me al voor

0

@LarsCornelis `en die gehaktbal is dan gemaakt van paardenvlees :D

0

Aanbevolen voor jou