2K Sports probeert met de NHL 2K serie tegengas te geven aan EA Sports' NHL reeks. Dit lukt de ontwikkelaar buitengewoon goed en dus kon ook de 2007-versie van de grond komen. NHL 2K7 bevat een aantal vernieuwingen. Zo is het met Pressure Control mogelijk om je teamgenoten verdedigende instructies te geven en worden er door Cinemotion nog mooiere beelden gecreëerd, door de prachtigste camerahoeken (on Ice!)  te selecteren en dit te combineren met orkestrale klanken (on Ice!).

Klinkt dit je ook als muziek (on Ice!) in de oren, dan kun je nu de demo downloaden vanaf Xbox Live Marketplace. Probeer voor de grap ook eens Marie van de Ven na te doen met zijn prachtige schaatsbewegingen (on Ice!), want als 2K Sports de waarheid spreekt, moet de game er bloedjemooi uitzien.

*UPDATE Take Two mailde ons dat de Europese demo van de game nog niet op het programma staat en dat morgen Amerika de demo voorgeschoteld krijgt. Waarschijnlijk wordt de demo in Europa op 22 september op Xbox Live gezet. Waarom de verschillen er zijn, Joost mag het weten.