De E3 is alweer eventjes achter de rug en IGN heeft het allemaal laten bezinken en heeft haar conclusies op het gebied van wat nu de beste games waren getrokken. Het mag duidelijk zijn dat de "Best of the show" award nu niet een onverwachte nominatie opleverde. Doom3 ging immers makkelijk aan de loop met deze prijs en wat wil je. Grafisch is het spel de absolute top en met de grafische vooruitgang van tegenwoordig is het verbazingwekkend dat een spel nog zo weet te verassen en de concurrentie zover voor is. En dat terwijl de presentatie op de E3 op medium detail draaide!

De prijs voor meest innovatieve design gaat naar Republic: The Revolution van Elixir Studios met Demis Hassabis aan het roer. De bedenken van het Theme Park concept laat zien dat hij ook dit keer weer met iets heel origineels weet uit te pakken. Het spel was dan ook innovatiever dan Savage en Project BG&E, twee andere pas aangekondigde games die als runner-up in deze categorie beloond werden en dus ook zeker niet uit het oog verloren mogen worden. As a dictator of an Eastern European state (already speaking the language of Ivan), players of Republic rise to power from dominating lowly villages to influencing the course of an entire nation complete with a populous into the hundreds of thousands.

From organizing charity events to seek out new comrades, to clubbing vocal priests in the streets with intentions of quelling an insurgence of goodness, Republic has innovation down in spades. Far Cry, draaiende op de engine van de technologie-test X-Isle

Opvallend is ook de twee keer genomineerde game Far Cry, zowel voor beste actie game en technologisch meest vooruitstrevende game, die echter twee keer de award door Doom3 weggekaapt zag worden. Dit mag de pret echter niet drukken: Far Cry staat nog gepland voor 2002 en komt dus ruim voordat we Doom3 te zien zullen krijgen.

Andere awards gingen naar Deus Ex 2, Combat Flight Sim 3 en Age of Mythology. Die laatste wist meer indruk te maken dan C&C Generals en Warcraft 3 en is daarmee een game die RTS fanaten zeker in de gaten moeten houden! Bekijk de hele lijst met awards en runner-ups hier.