id Software: 'Verplicht online beter voor iedereen' | Gamer.nl

id Software: 'Verplicht online beter voor iedereen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als we mensen zouden kunnen dwingen om altijd verbonden te moeten zijn wanneer ze een spel spelen, en als dat ook nog eens geaccepteerd werd...[dat zou] fantastisch [zijn].", aldus Willits. Hij legt uit dat het ontwikkelaars in staat zou stellen om games automatisch te updaten, zonder dat ze spelers daarvoor eerst een procedure moeten laten doorlopen. "Stel je voor dat je een spel begint te spelen en dat het dan automatisch upgedatet wordt."

Willits hoopt dat Diablo III, waarvoor ook een constante internetverbinding vereist is, ervoor gaat zorgen dat gamers leren te accepteren dat het de volgende stap is binnen de game-industrie. "Als je een grote naam als Diablo III hebt, dan kun je verandering afdwingen. Daar ben ik helemaal voor. [...] Ik ben er een groot voorstander van. Ik ben altijd verbonden. Onze fans zijn altijd verbonden", aldus Willits. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou