id Software: 'Komende tien jaar geen nieuwe franchise' | Gamer.nl

id Software: 'Komende tien jaar geen nieuwe franchise' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het tijdschrift zegt Carmack dat id Software zich wil concentreren op het ondersteunen van zijn huidige shooters. "We maken al meer IP's dan we aankunnen", zei Carmack tegenover OPM. "Ik betwijfel of we nog een gameserie gaan maken. Het is eng om te zeggen, maar mi chien niet eens in het komende decennium, omdat wij Wolfenstein, Doom en Quake al hebben - en hopelijk kunnen we Rage hieraan toevoegen - en ik wil hier niet vijf teams hebben. Drie is eng genoeg. Als Rage een succes wordt, dan gaan we natuurlijk een tweede deel maken", voegde Carmack toe. "Als mensen ervan houden, moet je ze er meer van geven."

Carmack meldde in hetzelfde tijdschrift dat Doom 4 nog steeds in ontwikkeling is. "Het team van Doom is hard bezig met het werken aan de technologie [rond het spel]. Ik mag er nog niet echt iets over zeggen, maar [de ontwikkeling van het spel] draait op volle toeren."

Carmack tweette gisteren dat id Software op Quakecon 2010 een nieuwe game gaat aankondigen. Mogelijk gaat het hierbij om Doom 4. Todd Hollenshed, CEO van id Software, verklaarde vorig jaar tegenover VG247 dat de eerste informatie over Doom 4 tijdens QuakeCon 2010 bekend wordt gemaakt. Het evenement begint vanavond.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou