Zo bevat Rage een systeem om wapens als turrets en bommen te ontwerpen. Daar heb je wel de bijbehorende blauwdrukken voor nodig. Power-ups en wapens liggen verspreid over de parcoursen. Deze tracks kunnen worden bereikt vanuit verschillende dorpen die functioneren als hubs.

Upgraden

Wapens in de game zijn te upgraden en je hebt de beschikking over alternatieve kogels als een kruisboogpijl die je in staat stelt om vijanden te besturen, voordat je ze laat ontploffen. Hoewel de nadruk op actie ligt, behoort stealth in gevechten ook tot de mogelijkheden. Je gezondheid herstelt naar verloop van tijd vanzelf, wat er voor moet zorgen dat je niet al te snel het loodje legt.

Controllers

De versies op de PC, PS3 en Xbox 360 zijn nagenoeg hetzelfde, maar de PC-uitgave heeft een hogere resolutie, meer anti-aliasing en snellere texture page-in tijden. Rage wordt aanvankelijk ontworpen met controllers in gedachten, maar zal ook met toetsenbord en muis speelbaar zijn. Alle versies bevatten multiplayermodi, die momenteel nog niet klaar zijn.

DVD versus Blu-ray

Naar verwachting wordt Rage voor de Xbox 360 en PC geleverd op twee á drie DVD's beslaat de Playstation 3-versie één Blu-ray. De game moet ergens in 2010 verschijnen.