id Software gaat multiplayer Doom op de schop nemen | Gamer.nl

id Software gaat multiplayer Doom op de schop nemen | Gamer.nl

id Software gaat de multiplayer van de nieuwe Doom op de schop nemen. Hoewel id de singleplayer van Doom heeft gemaakt, ontwikkelde de studio Certain Affinity de online multiplayer.

Spelers hebben hun onvrede geuit over de multiplayer van de shooter. Zo zijn er geen custom settings, kan er niet voor maps gestemd worden en zijn er geen privéwedstrijden te spelen, zelfs niet op pc. Daarnaast wordt de multiplayer van de pc-versie geplaagd door cheaters. 


Eurogamer
vroeg aan executive producer Marty Stratton wat het bedrijf er in de toekomst aan gaat doen. Hij laat weten dat id zelf aan de slag gaat om de multiplayer beter te maken. id werkt op dit moment al aan privéwedstrijden en custom game settings. Die opties komen deze zomer in de vorm van een gratis update.

Daar laat id het niet bij. Zo is het de bedoeling dat na de zomer ook bots worden toegevoegd aan de multiplayer, zowel de standaard versie als SnapMap, waarin spelers maps gemaakt door andere spelers kunnen proberen. Tot slot is id van plan ook gratis en betaalde downloadbare content voor de multiplayer uit te brengen. Op Bethesda's E3-persconferentie aanstaande zondagnacht worden daar de eerste details van bekendgemaakt.

Stratton: "We werken samen met Certain Affinity aan de lancering van de game en we stellen hun toevoeging en moeite op prijs." De updates die vanaf nu komen zijn echter het werk van id zelf, nu de ontwikkelaar klaar is met de ontwikkeling.

E3 2016

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou