Nieuws

'De media schreven het meeste over Microsoft en Assassin's Creed Origins tijdens E3'

Maar de zaterdag van EA werd weggelaten

Geschreven door Jacco Peek op
Uit de nieuwe editie van het jaarlijkse E3-onderzoek van Ico Parners blijkt dat de media het meeste schreven over Microsoft en Assassin's Creed Origins.

19.744 artikelen werden geschreven over het Xbox-merk, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Het is de eerste keer sinds 2014 dat Sony niet leidend was, dat onderwerp was van 19.393 artikelen. Nintendo verdubbelde bijna van 5650 naar 10.103 artikelen.

Ubisoft was met Assassin's Creed Origins het meeste aanwezig in de media, met ongeveer 2400 artikelen, gevolgd door Anthem en Star Wars: Battlefront 2. Opvallend is dat The Elder Scrolls 5: Skyrim de vierde plaats bezet.

Het onderzoeksbureau benadrukt echter dat de meting vanaf zondag 11 juni plaatsvond, waardoor de zaterdag van de EA-persconferentie niet mee werd genomen. Het is dus mogelijk dat Star Wars: Battlefront 2 het onderwerp van meer artikelen was dan de grafiek aangeeft.

Lees hier meer over de methode van Ico Partners.

Recent werd bekend dat Star Wars: Battlefront 2 ook de best bekeken YouTube-trailer heeft van E3 2017.

Dit artikel delen:

Lees meer

Cliff Bleszinski legt uit waarom LawBreakers niet naar Xbox One komt Square Enix toont Monster Hunter World in livestream
3

Reacties op: 'De media schreven het meeste over Microsoft en Assassin's Creed Origins tijdens E3'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • coola

  • 21 juni 2017 11:37
  En terecht dat Assassin's Creed: Origins zoveel aandacht krijgt. Game is gameplay wise flink op de schop gegaan en het ziet grafisch geweldig uit. De kern is nog steeds AC zoals de fans het graag zien maar het is tegelijkertijd ook verfrissend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • fanobliv

  • 21 juni 2017 12:25
  Oftewel, een incompleet onderzoek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Clay

  • 21 juni 2017 12:29
  "Opvallend is dat The Elder Scrolls 5: Skyrim de vierde plaats bezet"

  Aantal artikelen zegt natuurlijk niets over de inhoud. Bethesda is flink door het slijk gehaald met betrekking tot het uitmelken van Skyrim met WEER een andere versie en hun hernieuwde "paid mods" poging. Er staan 52.968 gratis mods op nexusmods voor '11 skyrim.

  Voor Origins geldt dit natuurlijk ook een beetje; wordt het echt iets nieuws, of blijft het een herhaling van zetten? Persoonlijk twijfel ik voor het najaar nog tussen AC:O en ME:Shadow of War, lekker op de bank met een wijntje en een kaasplankje ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.