Nieuws
Fifa 21

Ibrahimovic verward over gebruik van zijn gelijkenis in Fifa 21

'Ik heb Fifa of Fifpro zeker weten nooit toestemming gegeven'

Geschreven door Michel Musters op
Voetballer Zlatan Ibrahimovic vraagt zich via social media openlijk af hoe het kan dat zijn gelijkenis in de Fifa-games zit.

"Wie heeft Fifa EA Sports toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken?", zo vraagt de spits van AC Milan zich af op Twitter. "Ik ben zover ik weet geen lid van Fifpro en ik zit er dankzij een of andere vreemde manoeuvre in. Ik heb Fifa of Fifpro zeker weten nooit toestemming gegeven geld te verdienen aan mij." In een vervolgtweet meldt hij dat het "tijd wordt om op onderzoek uit te gaan".

Hoewel Ibrahimovic anders claimt, is het waarschijnlijk dat de spits via zijn contract met voetbalclubs - op dit moment AC Milan - wel lid is van Fifpro. Dankzij een deal die Fifa-ontwikkelaar Electronic Arts heeft lopen met die organisatie, mag EA de gelijkenis van huidige voetballers gebruiken.

De opmerking van Ibrahimovic is waarschijnlijk het gevolg van een recent artikel over voormalig voetballer David Beckham. The Sun schreef onlangs dat Beckham een driejarige deal heeft gesloten met EA om in de Fifa-reeks te blijven verschijnen als een 'icon'. Daarmee zou hij meer verdienen dan in zijn tijd als professioneel voetballer. Voor zover bekend moet EA met voormalige voetballers die als 'icons' in Ultimate Team verschijnen losstaande contracten afsluiten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nuketown verschijnt vanavond in Call of Duty: Black Ops Cold War Kingdom Hearts: Melody of Memory is een futloos eerbetoon
1

Reacties op: Ibrahimovic verward over gebruik van zijn gelijkenis in Fifa 21

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 25 november 2020 09:08
  Belangrijk om te melden dat er nu spelers zijn die hier moeilijk over gaan doen, omdat David Beckham over 3 of 5 jaar verspreid 45 miljoen krijgt om hem te mogen gebruiken in de game als speelbare character (ICON).

  Al die voetballers willen nu ook graag een zak geld zien. Ik vind het wel een beetje triest, want het is niet alsof de voetballers die nu klagen voetballen voor een appel en een ei.

  Plus David Beckham gaat gewoon zorgen voor meer omzet. Mensen gaan de game kopen en ingame pakketjes om hem hopelijk te krijgen. Dit grapje heeft zich in januari allang terug betaald. EA verdient miljarden aan FUT.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.