Baas van I-play, David Gosen laat in een interview met MobileIndustry.biz weten dat naar zijn mening meer games gespeeld zullen gaan worden op de mobiele telefoon dan op consoles. Volgens hem is mobile gaming de manier om de mainstream massa te bereiken. I-play is een bedrijf dat games voor mobiele telefoons uitgeeft. Zij bestaan sinds 1998.

Gosen geeft aan dat de console industrie inmiddels 300 miljoen consoles heeft verkocht in de laatste 25 jaar, terwijl er jaarlijks 800 miljoen mobieltjes verkocht worden. Volgens hem is dit een duidelijke indicatie dat de mobiele telefoon markt de plek bij uitstek is om mensen te laten gamen.

Wat betreft opbrengsten blijft de consolemarkt uiteraard groter dan de mobiele markt, maar volgens Gosen zullen in de toekomst meer games gespeeld gaan worden op de mobieltjes dan op de consoles. Inmiddels zijn er al 2 miljard geabonneerde mensen op mobiele telefoon en de markt zal in 2010 een waarde van 6 miljard hebben, waarbij er een groei zal blijven bestaan tussen de 30 en 35%.

Volgens Gosen is de console markt heel populair, maar wel bij een kleine niche groep. Wellicht gaat dit in de toekomst veranderen. Gosen: "Als je kijkt naar wie er nu mobiele games spelen dan zijn dit voor 50% vrouwen. Dit is niet het geval in console land. Wij brengen veel mensen dus aan het gamen via mobile gaming. Wellicht dat de stap dan kleiner wordt om van mobiele games naar handhelds of consoles te gaan."