Nieuws

Hyper Scape is de nieuwe battle royale-shooter van Ubisoft

Parkour!

Geschreven door Cody van den Bogert op
Hyper Scape is de nieuwe first-person battle royale-shooter van Ubisoft. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal en zal gratis speelbaar zijn.

Eerder deze week waren er al hints van insiders aan het licht gekomen en lanceerde Ubisoft een teaser website. De website is zogenaamd van een bedrijf genaamd Prisma Dimensions dat zich specialiseert in "directe neurale simulatie". In dit nieuwsbericht lees je meer over de nieuwe game van Ubisoft genaamd Hyper Scape.

De game speelt zich af in de virtuele wereld Neo Arcadia. Spelers worden door middel van een deployment pod aan de grond gezet om zo het gevecht te starten. Neo Arcadia is een groot, stedelijke gebied waar verschillende sectoren te bezoeken zijn. Zoals gebruikelijk verdwijnen deze sectoren naarmate de match vordert totdat er een winnaar bekend is.

Ontwikkeld in samenwerking met Twitch

Hyper Scape biedt contentmakers en kijkers een nieuwe vorm van interactie. Tijdens een pot Hyper Scape kunnen namelijk speciale evenementen plaatsvinden waar kijkers en spelers invloed op uit kunnen oefenen. Dit zijn korte rondes waarin er bijvoorbeeld hoger gesprongen kan worden, of er meer levenspunten te verdienen zijn. Kijkers kunnen stemmen op dergelijke gebeurtenissen om zo een match te doen laten kantelen.

Hyper Scape wordt gratis speelbaar en, zoals vaker het geval is bij battle royale-games, kunnen spelers een battle pass aanschaffen. Zoals gebruikelijk kunnen spelers voortgang boeken in deze pas door de game te spelen. Bij Hyper Scape is het echter ook mogelijk om voortgang te boeken door te kijken naar streamers die de game aan het spelen zijn. Hoe meer er gekeken wordt, hoe meer voortgang er geboekt kan worden. Ubisoft heeft wel laten weten dat hier een limiet op zit. Naast bovengenoemde voorbeelden zullen er nog meer functies verschijnen die de interactie tussen kijkers en streamer bevorderen.

Loot en hacks

Naast wapens, zijn er in Neo Arcadia ook zogeheten hacks te vinden. Dit zijn vaardigheden die spelers kunnen oppakken om vervolgens bijbehorende krachten uit te kunnen oefenen. Spelers zijn in staat om twee verschillende hacks bij zich te dragen en zullen dus moeten kiezen welke vaardigheden het beste bij hun speelstijl past. Voorbeelden hiervan zijn onzichtbaarheid, extra armour en teleportatie.

Verder is bekend dat wapens samengesmolten kunnen worden om ze sterker te maken. Dit houdt in dat wanneer een spelers hetzelfde jachtgeweer nog een keer vindt, hij/zij deze samen kan voegen met het huidige wapen. Op deze manier kan het magazijn bijvoorbeeld worden vergroot of kan het wapen krachtiger worden.

Kat-en-muisspel

De nieuwe game van Ubisoft Montreal bevat veel bewegingsvrijheid. Zo kan er gebruikt worden gemaakt van een dubbele sprong en zijn vrijwel alle gebouwen te beklimmen. In een kort interview met geeft creatief regisseur Jean-Christophe Guyot aan dit het stukje parkour perfect aansluit bij de stedelijke omgevingen van Neo Arcadia. Verder geeft hij aan dat de optie om van gebouw tot gebouw te kunnen bewegen min of meer vanzelf tot stand is gekomen tijdens het ontwikkelproces. Het team kwam geleidelijk tot de conclusie dat het tof zou zijn als je bepaalde sprongen kon blijven maken en de hoge grond bijna niet hoeft te verlaten. Logischerwijs is er geen sprake van valschade en kunnen spelers zich volledig uitleven op de hoge gebouwen.

Op 12 juli houdt Ubisoft zijn Forward-evenement ter vervanging van diens E3-persconferentie, tijdens deze presentatie wordt er meer onthuld over de game.

Hyper Scape verschijnt naar alle verwachtingen in de zomer van 2020, een exacte datum is echter nog niet bekend. De game zal gratis speelbaar zijn op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Makers Westworld ontwikkelen tv-serie gebaseerd op Fallout Kobe Bryant staat op de cover van NBA 2K21
7

Reacties op: Hyper Scape is de nieuwe battle royale-shooter van Ubisoft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  darkmanwls

  • 2 juli 2020 21:18
  Oh, een battle royale, die hadden we nog niet………

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  FishSt1ck

  • 3 juli 2020 07:16
  @darkmanwls
  Als je enkel geïnteresseerd bent in genres die nog niet gedaan zijn heb je vrij weinig te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 3 juli 2020 09:39
  @FishSt1ck Ja, maar er zijn genres die al gedaan zijn, en genres die IEDEREEN al gedaan heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowKiller

  • 3 juli 2020 10:48
  @darkmanwls
  Blizzard heeft nog geen Battle Royale?
  Wat had je liever gehad. Dat Ubisoft met een MMORPG kwam? Dat heeft nog geen enkel bedrijf gedaan natuurlijk.
  Of misschien een cardgame van Assassin's Creed. Echt dat is een totaal nieuwe genre. Geen kartonnen kaarten meer maar gewoon digitaal. Dat Blizzard hier niet op is gekomen. Of CD project Red!
  Misschien hadden ze toch een role playing game moeten maken. Ik wil iets met een grote open wereld. Vele sidequesten. Keuzes die de storyline beïnvloeden. Pff zal een droom zijn als zoiets uitkomt. Ieder bedrijf maakt alleen maar BR. :(
  Ik ben toch wel benieuwd naar call of duty. De game zou een beetje lijken op Battle Royale maar dan met veel minder tegenstanders. Ook zie je het van het eerste persoons perspectief. En zijn de regels in de matches net even iets anders dan battle royale. Bijvoorbeeld een vlag drie keer vangen of zoveel kills maken. Dat klinkt zo verfrissend en vernieuwend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 4 juli 2020 12:11
  @ShadowKiller interessant verhaal, lekker kort ook. Maar wat ik bedoel is natuurlijk niet dat ze niet een genre kunnen gebruiken wat eerder is gedaan, het is vrijwel onmogelijk om dat te doen namelijk. Maar battle royale is het nieuwe ding, na card games, moba's etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  FishSt1ck

  • 3 juli 2020 07:28
  Klinkt als een mooie mix van Assassin's Creed en een battle royal shooter. De samenwerking met Twitch is denk ik ook een goede move. Ben alleen benieuwd of de game genoeg vernieuwing brengt om met de grote jongens als Fortnite, Apex Legends of CoD Warzone mee te kunnen doen.

  Ik hou hem in ieder geval in de gaten en zal zeker de game proberen als ie deze zomer uitkomt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowKiller

  • 3 juli 2020 08:30
  @FishSt1ck de game is erg leuk. Ik vind de snelheid en bewegingsvrijheid erg leuk
  Voor mij is het een battle royale die mij langere tijd vast kan blijven houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.