De ontwikkelaar zou volgens de bron van Eurogamer vorige week aan medewerkers hebben laten weten dat er curators worden aangesteld om het nog aanwezige geld te verdelen over schuldeisers. Een groep werknemers binnen de studio zou verder al drie maanden niet zijn uitbetaald. "Ik geloof dat wanneer deze informatie in de publiciteit komt, het iedereen die nog geld moet krijgen helpt om tijdig een claim te leggen bij de curator", zo motiveert de bron zijn actie.

In een reactie op de claims van de anonieme bron hebben verschillende werknemers van de studio aan Eurogamer gemeld dat ze zich niet kunnen vinden in zijn uitspraken. "De resterende werknemers bij Dark Energy zijn druk bezig met het zekerstellen van het toekomstige succes van het bedrijf en zijn boos over het feit dat ze onrechtmatig vertegenwoordigd worden door deze anonieme, laffe onruststoker."

Dark Energy Digital

Dark Energy Digital begon onder de naam Blade Interactive aan Hydrophobia. Toen het bedrijf in 2008 failliet ging werd de naam veranderd naar Dark Energy Digital. De eigenaars van het originele bedrijf besloten om verder te werken aan Hydrophobia. De game was drie jaar lang in ontwikkeling en kwam aanvankelijk uit voor Xbox Live Arcade. Later besloot de studio de game ook uit te brengen voor PlayStation 3 en PC onder de titel Hydrophobia Prophecy.