Nieuws

Humble Bundle schrapt 12 banen

Na 'te ambitieuze' uitbreiding

Geschreven door Gijs Scheltens op
Humble Bundle heeft twaalf banen geschrapt, ongeveer een vijfde van het totale aantal werknemers. Mede-oprichter John Graham zegt dat het bedrijf te ambitieus is geweest en te veel mensen heeft aangenomen.

"Ondanks de hoge omzet en de 65 miljoen dollar die we voor het goede doel hebben opgehaald, zijn we te ambitieus geweest in het aannemen van mensen en hebben we de afgelopen week een moeilijke beslissing moeten nemen", aldus Graham.

Een anonieme bron zegt tegen nieuwssite Polygon dat er in verscheidene afdelingen ontslagen zijn gevallen. Volgens deze bron zijn zowel bij de creatieve als de technische, zaken- en communicatie-afdelingen mensen ontslagen.

Goed doel
Humble Bundle is een digitale winkel die spellenbundels verkoopt. Klanten kunnen zelf bepalen hoeveel ze voor een bundel betalen en hoeveel van het bedrag naar de ontwikkelaars gaat en welk deel naar het goede doel.

Humble Bundle start in november een maandelijkse abonnementsdienst waarbij gebruikers voor 12 dollar per maand van tevoren onbekende games krijgen. Vijf procent van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

De proloog van zombiemodus Black Ops 3 The Crew: Wild Run (hands-on)
2

Reacties op: Humble Bundle schrapt 12 banen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  pepsi

  • 13 oktober 2015 12:45
  Wtf heb je aan een afdeling "creatieve zaken" bij een bedrijf wat alleen pakketjes software van anderen doorverkoopt en verder niet veel doet. Soort verkapte uitkeringen denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Erwintjuh

  • 13 oktober 2015 13:11
  Het blijft een website. En een website heeft een grafisch ontwerp nodig. Daar zijn creatieve mensen voor nodig. Verder zijn de plaatjes op de site van de verschillende games vaak originele art. die door humble bundel gemaakt worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.