Hudson sluit Amerikaanse kantoren | Gamer.nl

Hudson sluit Amerikaanse kantoren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio sluit eind februari zijn deuren en alle medewerkers stan dan op straat. De projecten waaraan het bedrijf nog werkte worden geannuleerd. Volgens Haro staat Hudson symbool voor de situatie dat Japanse game-ontwikkeling achterloopt bij de Amerikaanse. Volgens hem was het een bijzonder moeilijke opdracht om in Japan ontwikkelde games over te brengen naar de Verenigde Staten.  De Japanse afdeling van Hudson gaat zich volgens Haro richten op social games.

De Hudson Group werd vrij recent nog overgenomen door het Japanse Konami. Games die recentelijk zijn uitgebracht en ontwikkeld door Hudson zijn A Shadow’s Tale voor de Wii, Sports Island Freedom voor Xbox 360 Kinect en de Bomberman-serie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou