Huawei onthult nieuwe gamephone om te concurreren met Switch | Gamer.nl

Huawei onthult nieuwe gamephone om te concurreren met Switch | Gamer.nl

Het Chinese tech-bedrijf Huawei heeft een nieuwe gaming smartphone onthult genaamd de Mate20 X. Met deze nieuwe smartphone hoopt het te kunnen concurreren met de Nintendo Switch.

Tijdens de presentatie van Huawei, waarin de smartphone werd onthuld, werd bekend dat de smartphone een OLED-scherm van 7,2 inch heeft met een resolutie van 1080p. De Switch heeft daarentegen een scherm van 6,2 inch met een originele resolutie van 720p. De Mate20 X komt met een Kirin 980-proce or, wat meer ruimte overlaat om een batterij met 5.000mAh in de telefoon te plaatsen. Volgens Huawei gaat de smartphone hiermee twee keer zo lang mee vergeleken met de Nintendo Switch.

Op het gebied van gaming heeft Huawei ook een aantal onderscheidende elementen om te kunnen concurreren met de hybride console van Nintendo. Zo komt de smartphone, naast een touchscreen, met een stylus en een optionele gamepad die aan de linkerzijde van de smartphone vastgemaakt kan worden. Een vergelijkbaar systeem met dat van een Joy-Con.

Huawei

Het feit dat de Mate20 X een beter en groter scherm heeft, een grotere batterij heeft en waarschijnlijk nog makkelijker mee te dragen is, komt wel met een hoge prijs. De Mate20 X gaat bij lancering 899 euro kosten. De Switch lanceerde destijds met een prijskaartje van ongeveer 329 euro, wat een prijsverschil van ruim 500 euro oplevert.

Hieronder volgt de presentatie van de nieuwe smartphone van Huawei, waar vooral de betere punten ten opzichte van de Switch worden uitgelicht. Echter wordt er niet ingegaan op de games en ontwikkelaars die gaan werken met het nieuwe apparaat.

De Mate20 X van Huawei lanceert op 26 oktober met een prijs van 899 euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou