HTC Vive Pro 2 aangekondigd

HTC Vive Pro 2 aangekondigd

HTC heeft de Vive Pro 2 aangekondigd. De nieuwe virtualrealitybril komt op 4 juni uit.

De Vive Pro 2 heeft een kijkhoek van 120 graden en een 5k-resolutie, mogelijk gemaakt door twee schermpjes van 2448x2448 pixels. Daarbij is er een refreshrate van 120Hz.

Volgens HTC is er minder motion blur en screendoor-effect aanwezig door de hoge resolutie en grote beeldhoek. Ook de refreshrate draagt daar aan bij. Daarnaast kan de pupilafstand ingesteld worden met een schuifje. Alle eerder uitgekomen SteamVR-accessoires werken met de nieuwe helm.

Vive werkt samen met Nvidia en AMD om Display Stream Compression toe te passen. Deze techniek moet beelden in een hogere kwaliteit weergeven en daar minder bandbreedte voor gebruiken.

De Vive Pro 2 komt op 4 juni uit. Wanneer mensen de helm reserveren, betaalt men 759 euro. Op en na release kost de helm 819 euro. In augustus moet er ook een pakket beschikbaar komen voor 1399 euro waar naast de helm ook een Base Station 2.0 en Vive-controllers zitten.

HTC heeft overigens ook de Vive Focus 3 aangekondigd, een virtualrealitybril voor zakelijke gebruikers. Deze komt op 24 juni beschikbaar voor 1404 euro. De helm heeft net als de Vive Pro 2 een resolutie van 5k en een kijkhoek van 120 graden. In plaats van twee kleine schermen - voor elk oog één - heeft de Vive Focus 3 echter één groot scherm. Deze headset heeft een accu die vervangen kan worden en kan binnen een halfuur voor de helft worden opgeladen. De Focus 3 is standalone en heeft geen pc nodig.

HTC Vive Pro 2
Vive Focus 3

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De prijs is fout, het is 819 euro zonder 60 euro korting. En voordat mensen weer gaan janken over de prijs, deze headsets zijn niet gericht op consumers maar prosumers en businesses. Overigens als je de basestations/controllers nog moet bijkopen kun je beter OF de 2.0 basestations en de Index controllers via steam kopen, OF op marktplaats een 2e hands originele vive kopen. Zeker de 2.0 basestations en controllers zijn via htc los ERG duur.

0
test

@SuperDre Deze en de vorige vive zijn gewoon voor consumenten.

0
test

@HunterSeeker nee dus, dat je ze als consument ook kunt kopen staat los van dat HTC deze vooral op bedrijven richt. De enige die ze ook daadwerkelijk op consumenten richtte was de originele Vive, de Pro was al voornamelijk voor bedrijven.

0

@SuperDre vind dit een hele mooie prijs voor de specs die dit ding heeft. De originele vive was gewoon zeer overpriced, gewoon doordat de concurrentie er nog niet was. Toen de oculus rift €400 werd en de vive nog het dubbele kostte denk ik dat de oculus rift veel meer voor je geld gaf. Had destijds daarom ook de rift gekocht EDIT: Is deze prijs alleen voor de headset? Dan zou ik liever op de quest 3 wachten 😂

0
test

@Sall3mander ja, de prijs van de pro 2 is headset only, complete set kost ongeveer 600-800 euro meer.

0

Dit is duidelijk geen serieuze concurrent voor de Quest 2 en dat was ook eigenlijk niet te verwachten. Met de complete set zit je met deze Vive Pro 2 dus op meer dan 1300 euro en dan heb je alleen PC VR. Met de Quest 2 heb je geen basisstations e.d. nodig en dan zit je op 350 euro. Tel daar nog een wat betere hoofdband en usb kabel bij en je bent met 450 tot 500 euro klaar. En dan heb je zowel PC VR als een grote bibliotheek aan spellen die de headset zelfstandig kan draaien. Er zijn wel andere redenen waarom de Quest 2 zo goedkoop is. Integratie met facebook en ze zullen ook wel het geld verdienen via facebook advertenties en de verkoop van Quest 2 software. Wellicht verkopen ze de Quest 2 zelf beneden de kostprijs. Maar de keus lijkt mij een no brainer. De Quest 2 is qua prijs/kwaliteit veel beter tenzij je echt principieel tegen facebook bent. Daar betaal je dan wel bijna 1000 euro voor. Eerlijk is eerlijk deze Pro 2 heeft wel wat betere specs zoals een nog wat hogere resolutie. Maar voor zware VR spellen is dat niet meer dan een theoretische werkelijkheid. Zelfs met een RTX 3090 ga je Flight Simulator niet op deze resoluties met hoge settings in VR draaien.

0

Aanbevolen voor jou