HTC Vive Flow gaat 569 euro kosten

HTC Vive Flow gaat 569 euro kosten

HTC heeft de Vive Flow officieel aangekondigd. De vr-bril gaat 569 euro kosten.

Eerder deze week lekten er al foto's en renders van de virtualrealityheadset uit, maar gisteren kondigde het bedrijf de Vive Flow officieel aan. Het apparaat heeft een 3,2k-scherm en een blikveld van 100 graden. De verversingssnelheid ligt op 75Hz.

De Vive Flow kan nu besteld worden op de website van HTC. Ergens in november moet de bril vervolgens geleverd worden.

Er komt ook een nieuwe abonnementsdienst beschikbaar waarmee allerlei vr-apps en -games gedownload kunnen worden. Dit abonnement gaat in de Verenigde Staten 6 dollar per maand kosten, een prijs in euro's is er nog niet. Er moeten eind dit jaar zo'n 150 apps beschikbaar zijn.

Zoals uit de uitgelekte beelden al bleek, kan de bril aan Android-smartphones gekoppeld worden. De telefoon dient vervolgens al controller. De headset draait zelf ook op Android. De Vive Flow krijgt handtracking, maar die techniek is volgens HTC nog niet af. De headset bevat twee ingebouwde camera's die dit mogelijk moeten maken.

De Vive Flow hoeft niet aan een pc gehangen te worden, maar moet wel stroom krijgen via een kabel. Wel zit er een kleine accu in het apparaat, dat dient om het toestel uit te zetten wanneer de voedingsbron opeens geen stroom meer kan leveren. Ook komt HTC met een optionele powerbank waarmee het apparaat zo'n vier à vijf uur meegaat.

HTC Vive Flow

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben ook best bereid om een rugzak ofzo te dragen waar de hardware in zou zitten voor betere prestaties.

0
test

@-JK- Dat was een jaar of vier-vijf terug echt een hype voor sommige hardware-fabrikanten. Uit mijn hoofd hadden sowieso MSI, Alienware en XMG een paar van dat soort units, maar tegenwoordig zie je ze niet veel meer. Denk dat die rugzak-pc's een beetje te veel van het goede waren; iets te vroeg vooral. Zou wel benieuwd zijn of er nog partijen zijn die daar nu nog een keer een echt goede poging willen wagen.

0

Android, laat maar. Het is een mooi ding, maar voor die prijs had ik op meer gehoopt qua compatibiliteit

0

Aanbevolen voor jou