Nieuws

HTC stelt beschikbaarheid virtualrealitybril Vive uit

Vive pas in eerste kwartaal 2016 beschikbaar

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De virtualrealitybril Vive van HTC heeft vertraging opgelopen. Het product zal pas begin 2016 beschikbaar zijn voor consumenten. Dat laat HTC in een verklaring weten.

In maart werd de Vive aangekondigd. Destijds stelde HTC zichzelf het ambitieuze doel om de virtualrealitybril eind 2015 te gaan verkopen. In de zomer moesten al 50.000 exemplaren naar ontwikkelaars gaan.

Nu laat het bedrijf weten: "We zullen een beperkt aantal exemplaren aan het eind van het jaar beschikbaar hebben. In het eerste kwartaal van 2016 volgt een uitbreiding." De eerste exemplaren zullen bovendien niet voor consumenten, maar voor ontwikkelaars zijn. HTC wil niet ingaan op de reden van de vertraging.

Door de vertraging komt de Vive tegelijk uit met de grootste concurrent: Oculus Rift. In de eerste helft van 2016 komt bovendien ook de Morpheus van Sony uit. Met deze virtualrealitybrillen kunnen gebruikers zichzelf in een virtuele wereld wanen. Zij krijgen in 360 graden beelden voorgeschoteld en kunnen door rond te kijken navigeren.

De Vive onderscheidt zich doordat het gebruikers in een ruimte wil laten lopen zodat de virtuele wereld niet alleen bekeken, maar ook ervaren kan worden. De Vive wordt in samenwerking met gamebedrijf Valve ontwikkeld.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Vrijmimod: Mods die je games een grafische boost geven Devil's Third
0

Reacties op: HTC stelt beschikbaarheid virtualrealitybril Vive uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.