Nieuws
HTC Vive

HTC onthult Vive Pro met eye tracking, toont mobiele headset

Vive Eye Pro kan scherpere beelden produceren

Geschreven door Jacco Peek op
Tijdens CES 2019 heeft HTC de Vive Pro Eye onthuld. De headset heeft veel weg van de Vive Pro, maar bevat als toegevoegde waarde eye tracking-techniek. Ook is de compate HTC Vice Cosmos aangekondigd.

Ringen in de lens van de Vive Pro Eye volgen de ogen van gebruikers, waarmee de headset een kijkrichting kan traceren. Dit biedt verschillende mogelijkheden voor vr-games en -software, waaronder 'foveated rendering'. Dit houdt in dat de headset de resolutie van het beeld verhoogt waar spelers kijken, zodat beelden scherper ogen.

Er zijn nog geen games aangekondigd die gebruikmaken van eye tracking. Tijdens CES werd gedemonstreerd hoe de headset mensen kan helpen bij presenteren, door vast te leggen hoe goed ze naar het publiek kijken. De Vive Eye Pro verschijnt in het tweede kwartaal van 2019, een prijs is nog niet bekend.

HTC

HTC Cosmos

Ook toonde HTC kort de HTC Vive Cosmos, een compactere vr-headset gericht op mobiel gebruik. De Cosmos gebruikt geen externe sensoren en moet worden gekoppeld aan een pc. Het bedrijf zegt dat dit in de toekomst mogelijk wordt uitgebreid naar andere platforms, zoals smartphones.

De Cosmos moet 'binnenkort' verschijnen. Een prijs en specificaties zijn nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Walking Dead: The Final Season Episode 3 verschijnt volgende week Devil May Cry 5-demo offline gehaald, nieuwe demo naar PS4 en Xbox One
0

Reacties op: HTC onthult Vive Pro met eye tracking, toont mobiele headset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.