Nieuws

Horrorgame The Quarry heeft een 'Movie Mode' zonder gameplay

Bakje popcorn erbij en gaan

Geschreven door Michel Musters op
Er zit een zogeheten 'Movie Mode' in aankomende horrorgame The Quarry, waarin spelers zelf niet hoeven te spelen.

Spelers kunnen in deze modus heel het verhaal bekijken zonder dat ze zelf iets hoeven te doen. In feite kijken ze dus eigenlijk een film. In de normale game kunnen spelers allerlei keuzes maken, maar die worden in de Movie Mode dus ook voor de spelers gemaakt.

Men kan op voorhand wel uit drie uitkomsten kiezen: een versie waarin iedereen sterft, een versie waarin iedereen het overleeft, en een versie genaamd 'Director's Mode'. Hierin kiest men voordat de 'film' begin diverse karaktereigenschappen van personages, wat de verloop van het verhaal beïnvloedt.

Movie Mode is volgens ontwikkelaar Supermassive niet alleen handig voor mensen die niet graag games spelen, het is ook een extra optie voor mensen die het spel al een keer uit hebben gespeeld en vervolgens alle uitkomsten van het verhaal willen verkennen, zonder het opnieuw te hoeven spelen.

The Quarry volgt een groepje kampbegeleiders vanaf de laatste dag van hun zomerkamp. Wat een feestelijk einde van de zomer moet worden, krijgt een onverwachte en levensgevaarlijke wending. In de game kruipen spelers in de huid van alle negen kampbegeleiders en moeten zij keuzes maken die de loop van het verhaal beïnvloeden.

De cast bestaat uit onder andere David Arquette (Scream), Skyler Gisondo (The Righteous Gemstones), Ariel Winter (Modern Family), Justice Smith (Jurassic World), Brenda Song (Dollface), Lance Henriksen (Aliens) en Lin Shaye (A Nightmare On Elm Street).

Spelers kunnen het spel alleen spelen, maar ook online samenwerken met maximaal zeven vrienden. Dan kijkt iedereen mee en wordt er gestemd op de keuzes die gemaakt moeten worden. De game biedt ook lokale co-op, waarbij iedere speler een kampbegeleider kiest en zijn of haar keuzes maakt. T

The Quarry komt op 10 juni uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X en S. De game is ontwikkeld door Supermassive Games, bekend van de The Dark Pictures-reeks en Until Dawn.

Dit artikel delen:

Lees meer

Top-down roguelite shooter Serious Sam: Tormental nu verkrijgbaar Dit zijn de 15 beste smartphones van 2022
3

Reacties op: Horrorgame The Quarry heeft een 'Movie Mode' zonder gameplay

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Snoop213

  • 9 april 2022 12:42
  Game zag er echt wel goed uit. Ben benieuwd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  dc_ree

  • 9 april 2022 17:15
  Ga deze zeker spelen. Ik vond Until Dawn ook al erg tof en nu heb ik een 65 inch tv waar dat op kan. Word genieten en griezelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mole28

  • 9 april 2022 18:13
  sowieso vind ik games van Supermassive amper gameplay bevatten…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.