"Als we alle online verkopen en de verkochte exemplaren die we in de Russische detailhandel hebben uitgebracht bij elkaar optellen dan komen we op zo'n 200.000 verkochte exemplaren uit. Dat is meer dan we ooit durfden te dromen", zo luidt een bericht op de blog van de ontwikkelaar. 

Frictional Games had zelf als doel gesteld 100.000 exemplaren te verkopen. Wel is het grootste deel hiervan aangeschaft toen er een flinke korting gold voor Amnesia. Toch blijft de ontwikkelaar trots op de behaalde resultaten: "De totale inkomsten zijn dus lager dan je in eerste instantie zou denken, maar we bevinden ons dankzij de game nu wel in een goede financiele situatie."

Geen wapens

Amnesia: The Dark Descent is een hororgame waarin spelers in de huid kruipen van Daniel, een man die met geheugenverlies ontwaakt in een duister kasteel. Het enige dat hij zich nog kan herinerren is het feit dat iets hem achterna zat. In de game moet ontstnapt worden van enge wezens, zonder wapens, waardoor er veel tactiek van spelers gevraagd wordt.