Nieuws

Horizon Zero Dawns Aloy komt naar Fortnite

Vanaf donderdag verkrijgbaar

Geschreven door Michel Musters op
Aloy, het hoofdpersonage uit Horizon Zero Dawn, komt naar de populaire battle royale-shooter Fortnite.

Dat is vandaag bevestigd. Het personage komt aanstaande donderdag in de Fortnite-itemwinkel te staan, samen met diverse accessoires en een bundel waarin alles in zit. 

Mensen met een PlayStation 5 kunnen daarnaast een tweede stijl van Aloy ontgrendelen in de game. In deze stijl is ze uitgedost zoals ze in Horizon Zero Dawn-uitbreiding The Frozen Wild gekleed was. Dit is vergelijkbaar met hoe PS5-eigenaren ook een tweede stijl voor Kratos konden ontgrendelen en Xbox Series-spelers aan de slag konden met een exclusieve versie van Master Chief.

Morgen kunnen Fortnite-spelers op PS4 en PS5 meedoen met de Aloy Cup. Zij maken daardoor kans om Aloy kosteloos te ontgrendelen in de game. Vanaf 16 april is daarnaast op alle systemen de tijdelijke Fortnite-modus Team Up! Aloy and Lara beschikbaar, waarin Aloy en Lara Croft samenwerken.

Meer informatie over Aloy in Fortnite is op PlayStation Blog te vinden. Het Nederlandse Guerrilla Games werkt aan een vervolg op Horizon Zero Dawn, genaamd Horizon Forbidden West, dat voor zover bekend dit jaar nog op PlayStation 5 en PlayStation 4 moet verschijnen.

Fortnite

Dit artikel delen:

Lees meer

De gameplay van Hood: Outlaws and Legends uitgelicht Blauwe Nintendo Switch Lite verschijnt in mei in Europa
17

Reacties op: Horizon Zero Dawns Aloy komt naar Fortnite

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Valerium

  • 13 april 2021 18:57
  Uiteraard moet weer in het artikel worden vermeld dat Guerrilla Games Nederlands is, alsof dat relevant is. Ik zat al te zoeken naar de keyword toen ik de topic las, zo nutteloos om dat bij elk artikel te vermelden als iets Nederlands is.

  Het maakt mij geen reet uit of het uit Japan, uit Polen of uit Nederland komt, als het maar leuk is om te spelen. Waarom moet het elke keer speciaal vermeld woorden? Zet je ook bij elk artikel over cyberpunk dat CD Project Red pools is? Of dat Square-Enix Japans is? Precies.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Zut

  • 13 april 2021 19:26
  @Valerium lange dag gehad? Dit is een Nederlandse site, misschien staat er daarom Nederlands bij? Mogen best trots zijn op zo'n goede Nederlandse studio. Raar iets om over geïrriteerd te raken, kalm aan

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  vankatoen

  • 13 april 2021 19:28
  @Valerium

  Waarom maak je van niks een probleem? Wees trots dat zo een geweldige studio uit ons landje komt. Ik vindt het iig leuk om te weten. Er zijn ook mensen die dat niet allemaal weten en dat waarderen dat zoiets vermeld wordt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 13 april 2021 20:07
  @Valerium Dude, chill.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Remco1988

  • 13 april 2021 20:44
  @Valerium gamer.NL is Nederlands, natuurlijk wordt er dan gepronkt met zo een groot nederlandse studio. Je zeikt om te zeiken

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Valerium

  • 14 april 2021 04:31
  @Remco1988 Ik zeik omdat Nederlanders altijd willen horen dat iets Nederlands is en geweldig is. Is met alles zo en na 40 jaar begin je dat zat te worden.

  Geen enkel mens keek naar darten, en opeens was iedereen een grote fan, zelfde met F1 nu. Als ze ergens goed in zijn zijn ze opeens allemaal de grootste fans, soort Ajax fop supporters.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 13 april 2021 21:34
  @Valerium 'Zet je ook bij elk artikel over cyberpunk dat CD Project Red pools is? Of dat Square-Enix Japans is? Precies.'

  https://gamer.nl/artikelen/nieuws/advocaten-willen-groepsgeding-tegen-cyberpunk-2077-studio-aanspannen/

  https://gamer.nl/artikelen/achtergrond/e3-analyse-square-enix-knalt-er-op-los/

  Fijne avond!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Valerium

  • 14 april 2021 04:38
  @MichelMusters Ik zei elk artikel, niet 2. Durf te wedden dat als ik nu ga googlen op FF7 remake het woord Japan in 9 van de 10 niet voorkomt en andersom bij horizon zero dawn het tegenovergestelde.

  Je weet dondergoed dat letterlijk elke kans dat iets Nederlands is het wordt vermeld hier. En vaak dan ook over de kleinste dingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 14 april 2021 09:10
  @Valerium Ik begreep sowieso niet waarom de vermelding van het feit dat de studio Nederlands is zou kunnen storen, daarom wilde ik er met een knipoog op reageren, maar ik kan het ook best serieus beargumenteren als dat gewenst is.

  Tijdens mijn journalistieke studie heb ik geleerd dat wanneer je schrijft over een internationale industrie of onderwerp (dus games in dit geval), en het onderwerp uit hetzelfde land komt / in hetzelfde land gesitueerd is als het lezend publiek, dat land in het artikel genoemd dient te worden. Gerelateerd daaraan is het sowieso iets opvallender wanneer een game niet in Japan, de VS of Engeland wordt ontwikkeld, omdat het merendeel van de games die op Gamer.nl worden behandeld, in die landen wordt gemaakt. Ook in mijn tijd dat ik gamenieuws schreef dat vervolgens op nu.nl werd geplaatst was dit gewenst. Het geldt overigens voor zowel positief als negatief nieuws.

  Daar houd ik mij dus aan. Dit soort ongeschreven regels zijn er jarenlang ingestampt en extra achtergrondinformatie over spellen en studio's - toch zeker zo ver in een bericht, waardoor het nieuws oprolbaar blijft - is niemand tot last. In tegendeel: het biedt alleen maar extra informatie, zonder dat het stoort (het gaat immers om één extra woordje). Overigens doen we dit ook wanneer het kan voor Belgische studio's, aangezien we ook Belgische lezers hebben.

  Hopelijk is het zo helder!

  Edit: En ja, de achterliggende reden dat dit door redacteuren - op haast alle sites - wordt gedaan, is omdat men graag leest over zijn of haar eigen land - zoals je zelf al aangeeft. Wat is er in hemelsnaam mis met kopij bieden dat lezers graag lezen, vraag ik mij af? Waarom zit dit je dwars? Het is dezelfde reden waarom we als Nederlandstalige gamesite ook sneller proberen Nederlandse studio's te interviewen - daarin kunnen we een meerwaarde bieden tegenover internationale gamesites (voor een recentelijk voorbeeld, zie hier: https://gamer.nl/artikelen/interview/ps5-game-abandoned-is-heel-anders-dan-resident-evil/ )

  Edit2: En wat betreft de reden dat ik in eerste instantie met een relatief flauwe reactie kwam aanzetten: dat heeft te maken met de felheid van je voorgaande reacties. Het is heel anders wanneer een lezer serieus vraagt 'Gamer.nl, kunnen jullie mij uitleggen waarom jullie de keuze maken om uit te lichten dat deze studio Nederlands is?'. Het antwoord had je echter al voor jezelf bepaald, dat kwam helder over uit je reacties. Ik verwacht dan ook niet dat deze uitgebreide uitleg over de keuzes die we tijdens het schrijven van artikelen maken positief ontvangen gaat worden door je, maar ik word graag verrast!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 14 april 2021 08:29
  @MichelMusters volwassen Michel om zo een discussie voort te zetten. Met een “kijk hier hoe ongelijk je hebt” reactie. Vaak lees ik hier reacties van zaken waar bezoekers zich aan storen maar om daar iets aan te willen doen worden dit soort reacties terug gegooid. Lijkt me geen constructieve communicatie naar je bezoekers toe. Vooral ook omdat Valerium een punt heeft, jullie zijn hier niet consequent in. Als dit bij letterlijk ieder artikel vermeld wordt dan was het wat anders maar jullie werken hier erg selectief mee. In het verleden werd er ook al eens kritiek geuit dat bij ieder artikel van Red dead redemption 2 aangehaald moest worden dat Rockstar aan crushing deed, zelfs als het onderwerp daar niet eens mee samen hing. Er is veel overbodige informatie tegenwoordig en nu geeft een bezoeker aan dat hij zich daar aan stoort, dan vindt ik het knap dat je reactie niet verder weg kan staan dan van datgene wat Valerium er mee hoopt te bereiken. Je beseft hoop ik wel dat dit een bezoeker is die daadwerkelijk wil dat jullie site verbetert en vooruitgaat of niet?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 14 april 2021 09:11
  @Jumpman Zie de recente reactie. Het was maar een geintje, die reactie op een - in mijn ogen wel érg serieuze - post. Nu heb ik er wel serieus op gereageerd, hopelijk helpt dat!

  Zoals ik hierboven ook al aangeef, is de manier waarop wordt gereageerd ook van invloed op hoe ik vervolgens weer interactie heb met iemand anders. Dat geldt voor iedereen - ook voor jou, neem ik aan.

  Tot slot: als redacteuren proberen wij zo goed mogelijk te bepalen wat relevant is voor onze lezers. Input hebben mag altijd, en we proberen daarin altijd te kijken of we daardoor onze visie op wat relevant is moeten aanpassen, maar in dit geval is dat niet van toepassing.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ryme

  • 14 april 2021 10:44
  @MichelMusters Hahaha, heerlijk! Zou gewoon blijven melden welke studio's er uit welk land komen want er zijn zat mensen die het wel interessant vinden. Zover ik weet is er ook geen andere Nederlandse studio die zo groot is als Guerrilla Games, denk ik… Maar misschien word dat wel niet vermeld bij andere artikelen. Hmmm… Misschien is EA ook wel een NL studio? Verklaart wel de gierigheid bijvoorbeeld 😜

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MoodyBanter

  • 13 april 2021 23:00
  @Valerium Je weet toch hoe Nederlanders zijn, doen we iets goed dan verhemelen we het en is iedereen fan, gaat het niet meer zo goed dan boeit t ook niemand meer. Terugkijkend op hoe nationaal voetbal nu niet meer door de masse wordt gekeken maar F1 bijvoorbeeld wel. Lobi naar Nederlands nationalisme

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Valerium

  • 14 april 2021 04:22
  @MoodyBanter Ja het is triest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The_Stifmeister

  • 14 april 2021 14:19
  @Valerium
  Wat een onvoorstelbaar zielig kutleven heb je als je je hier druk over kan maken zeg. Kansloos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 14 april 2021 10:05
  @Valerium Man man man, corona-moe?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  warcryptic

  • 14 april 2021 08:34
  Wat een onzin toch altijd, het is maar waar je energie in wilt steken zeg.
  Iedereen recht op zijn mening, maar Gamer.nl heeft ook het recht om hun artikels te schrijven zoals ze dit willen (binnen de regels / wetten natuurlijk).

  Staat dit je niet aan, je hoeft hier niet te zijn.
  Vind je hun schrijfwerk prima, welkom bij gamer.nl .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.