Horizon: Zero Dawn op PS4 Pro levert 'veel betere beeldkwaliteit' op | Gamer.nl

Horizon: Zero Dawn op PS4 Pro levert 'veel betere beeldkwaliteit' op | Gamer.nl

Wanneer de aankomende PlayStation 4-game op een PlayStation 4 Pro wordt afgespeeld, krijgen spelers "veel betere beeldkwaliteit".

Dat geldt ook voor mensen die geen 4K-televisie, maar een 1080p HDTV hebben. Dat valt te lezen op PlayStation Blog vandaag. Er wordt gebruik gemaakt van supersampling, een anti-aliasing techniek waardoor de game in een resolutie in de buurt van 4K wordt gerenderd voordat het naar 1080p wordt terug geschaald, zodat ook mensen zonder 4K-televisie verbeterde graphics kunnen zien, waaronder een stabieler beeld en minder kartelige randen.


Mensen met een 4K-televisie zien logischerwijs een hogere resolutie tijdens het spelen van Horizon op de PlayStation 4 Pro. Beelden worden gerenderd op een 2160p checkerboard, wat veel grafische details in de omgeving en het hoofdpersonage zelf op moet leveren. Ook HDR (high-dynamic range) zorgt voor verbeterde graphics en kleuren.

Tot slot heeft ontwikkelaar Guerrilla Games wat nieuwe screenshots bij deze informatie geplaatst. Horizon: Zero Dawn komt op 28 februari 2017 exclusief naar PlayStation 4. De PS4 Pro ligt vanaf 10 november dit jaar in de winkels.

Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou