Nieuws

'Horizon-televisieserie speelt zich voornamelijk voor de games af'

Jeff Grubb geeft mogelijke eerste details over Netflix-serie

Geschreven door Michel Musters op
Er zouden details over de aankomende televisieserie gebaseerd op de Horizon-franchise zijn uitgelekt.

Op Twitch liet Giant Bomb-journalist Jeff Grubb weten dat de serie de gebeurtenissen uit de PlayStation-games als canon ziet, maar dat de serie zich gedeeltelijk voor de games afspeelt, namelijk op en rond het moment dat de samenleving instort, mede door een invasie van intelligente robots. 

De serie zou mogelijk 'Horizon 2074' of 'Horizon 2047' gaan heten - daar verschillen de meningen over. Zoals fans weten spelen de games zich juist honderden jaren na deze gebeurtenis af in een post-apocalyptische wereld. De tv-serie zou zich voornamelijk in Toronto afspelen.

Volgens Grubb zou de serie op deze manier het achtergrondverhaal van de games verder vormgeven. Dat zou Guerrilla Games ook de vrijheid geven om in de spellen het verhaal van Aloy verder te vertellen. Maar de tv-serie zou dit alles wel combineren met het verhaal uit de games zelf.

Hoe dan ook is al het bovenstaande nog niet officieel bevestigd. Eerder dit jaar bevestigde Sony wel dat het aan een serie gebaseerd op Horizon werkt, die uiteindelijk op Netflix moet verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA: 'Significant team blijft aan Battlefield 2042 werken' Call of Duty: Warzone 2.0 komt officieel dit jaar nog uit
4

Reacties op: 'Horizon-televisieserie speelt zich voornamelijk voor de games af'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Aerofox81

  • 9 juni 2022 10:07
  "Takes place during the height of humanity, right before the fall."
  Dit maakt het voor mij niet interessant. De apocalyptische setting vond ik juist zo gaaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ashalar

  • 9 juni 2022 11:07
  @Aerofox81 Is ook zeker gaaf. De verhalen die je echter oppikt uit de audiologs en documenten schetsen anders ook een interessant verhaal. Operation Enduring Victory is even hoopvol als dat het tragisch is. De (zelf)opoffering van velen, in de hoop dat het geheime wapen het einde van de biosfeer en daarmee de mensheid weet af te wenden, is extra bitter als je weet wat het daadwerkelijke einddoel van Zero Dawn was.
  Ik hoop dat dan ook terug te zien in de serie. Trouw aan de lore van de games, de hoop na de clawback van de jaren '40 en het uitbreken van de Swarm met de Faro Plague. De mensheid op z'n best in hopeloze dagen en een bitterzoet einde met een vleugje hoop in de toekomst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aerofox81

  • 9 juni 2022 11:23
  @Ashalar Zoals jij het beschrijft klinkt het zeker interessant. Ik ben denk ik wat sceptisch omdat veel series van het eigenlijke punt afdwalen en een hoop geruzie tussen 2 groepen mensen wordt., en daar zijn er al zoveel van.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ashalar

  • 9 juni 2022 12:14
  @Aerofox81 Ja… zo valt de Witcher serie wat tegen, niet alleen in vergelijking met de games maar ook de boeken. De HALO serie is… wat jammer want het probeert zijn eigen ding te zijn en stoot daarmee fans van het eerste uur tegen de borst.
  Een adaptatie is altijd niet wat je wilt dat het moet zijn. Kijk, ik heb al moeite met een titel als Horizon 2047 - want dat is ver voor de Faro Plague (mid jaren 60 van de 21e eeuw). Daarnaast is een titel als Horizon 2074 ook weer een ding, want toen was de biosfeer al vernietigd en de resterende mensheid zat verscholen in bunkers te wachten op het einde. Enduring Victory was al voorbij, wat rest is dat de machines gedeactiveerd moesten worden en Gaia die aan de bak moest gaan voor een nieuwe wereld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.