Horizon Forbidden West grote winnaar op Dutch Game Awards

Horizon Forbidden West grote winnaar op Dutch Game Awards

Horizon Forbidden West was de grote winnaar op de Dutch Game Awards. Guerrilla Games mocht maar liefst vier prijzen in ontvangst nemen tijdens de uitreiking in Hilversum.

Forbidden West won de prijzen voor Best Game, Best Audio, Best Technology en Best Art. Geen enkele andere game ging met zoveel prijzen naar huis. "We glimmen van trots dat deze console-hit en meesterwerk in hartje Amsterdam is ontwikkeld", laat de jury weten. "Deze game zet Nederland op de kaart van de wereldwijde game-industrie en ver daarbuiten in de bredere media."

De prijs voor Best Innovation ging naar Stacklands van Sokpop Collective, Best Game Design ging naar We Were Here Forever van Total Mayhem Games en de prijs voor Best Debut Game ging naar Cat Cafe Manager van Roost Games. 

Tot slot pakte Hackshield in de klas van HackShield Future Cyber Heroes de prijs voor Best Applied Game en won All Hands on Deck van Studio Mantasaur, bestaande uit studenten van de HKU, de prijs voor Best Student Game

Ook werden er Special Awards uitgedeeld voor studio's, personen en initiatieven die wat meer op de achtergrond zijn gebleven, maar wel een belangrijke invloed uitoefenen op de Nederlandse game-industrie. Code Glue won Best Studio, de Inclusion Award ging naar Emily Jacometti, Career Achievement werd gewonnen door Alessandra van Otterlo en Sokpop Collective sleepte Awesome Achievement in de wacht. 

De twaalfde editie van de Dutch Game Awards vond donderdagavond plaats tijdens de Dutch Media Week in Beeld & Geluid in Hilversum. De winnaars krijgen een plek in de collectie van Beeld & Geluid en worden op die manier voor altijd bewaard als cultureel erfgoed. 

Dutch Game Awards
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok dat voelt een beetje Biased eerlijk gezegd. Begrijp mij niet verkeerd, het is een goede game maar ik vind Elden Ring echt een vele malen betere game.

0

@Mmo-veteran is dit niet iets voor alleen Nederlandse ontwikkelaars?

0
test

@Argos De games moeten inderdaad in Nederland zijn gemaakt.

0
test

@Argos Aaah ok ja dan begrijp ik het volkomen.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Vandaar ook ik vind

0
test

Is de trailer van de Mario movie niet nieuwswaardig?

0

Aanbevolen voor jou