'Horizon Forbidden West geeft meer vrijheid tijdens verkennen spelwereld'

'Horizon Forbidden West geeft meer vrijheid tijdens verkennen spelwereld'

Horizon Forbidden West geeft spelers mee vrijheid van het verkennen van de spelwereld ten opzichte van het eerste deel, Zero Dawn.

Dat blijkt uit de allereerste hands-on preview van de game die eerder vandaag live is gegaan op IGN. "De gevechten zijn complexer, het verkennen voelt vrijer en de wereld zit vol met fascinerend leven (zowel gerobotiseerd als menselijk)."

De vrijere verkenning komt onder andere doordat spelers nu meer kunnen klimmen in de spelwereld. Door tijdens het klimmen de Focus-ping van Aloy te gebruiken, zijn allerlei vooraf geplande routes te zien, waardoor spelers niet snel verdwaald raken in de omgeving.

Daarbij wordt ook de Pullcaster bejubeld. Deze accessoire doet dienst als een soort grijphaak, waarmee Aloy gemakkelijker op moeilijk bereikbare plekken kan komen. In combinatie met de Shieldwing, waarmee Aloy door de lucht kan zweven, moet dat voor vrijere verkenning van de spelwereld zorgen.

In de preview is men ook positief over de gevechten in de game. Spelers kunnen ook hier Focus gebruiken, ditmaal om tussen verschillende ledematen van vijanden te schakelen en zo te zien wat er beschadigd kan worden. Daarbij bevat de game zes uitgebreide skill trees om uit te werken, waarbij de verschillende outfits van Aloy nauw verbonden zijn aan deze skill trees.

Horizon Forbidden West komt op 18 februari uit op PlayStation 5 en PlayStation 4. In de game verkennen spelers een nieuw gebied aan de westkust van de Verenigde Staten. Het spel wordt net als het eerste deel ontwikkeld door het Amsterdamse Guerrilla Games. 

Horizon Forbidden West
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Potverdikke wat heb ik een zin in deze game....maar ook in Elden Ring....Help me jongens, welke moet ik als eerste spelen?

0
test

@The_Stifmeister Beginnen met Horizon. Die komt een week eerder uit en is waarschijnlijk gemakkelijker en sneller uit te spelen. Daarnaast denk ik dat Elden Ring misschien wel eerder voor een paar tientjes minder te koop zal zijn. Misschien al wel als je horizon hebt uitgespeeld. Al weet ik niet hoe snel je bent. Ik heb er ook heel veel zin in. In beiden. Maar ik pak horizon eerst. Ook omdat ik Demons souls pas uit heb en daarvoor Sekiro en Dark souls 3 gespeeld heb.

0
test

@Luigi1985 Goede tip, thanks!

0

Poh dat filmpje van IGN van de preview, heel erg vet en ziet er ook zo mooi uit. Ook fijn dat echt de wereld verkennen nog meer oplevert, was bij de vorige al wel OK (met die ruines en de speciale armor die je daar kon krijgen) maar mocht wel wat meer!

0

Aanbevolen voor jou