Hoogtepunten: Uitstel PS5-presentatie en nieuwe Xbox Store

Hoogtepunten: Uitstel PS5-presentatie en nieuwe Xbox Store

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Sony stelt PlayStation 5-evenement uit

Sony stelt het PlayStation 5-evenement dat deze week gepland stond uit wegens de Black Lives Matter-protesten.

"Hoewel we begrijpen dat gamers over de hele wereld enthousiast zijn om PS5-games te zien, denken we dat het nu niet de juiste tijd is voor een feest", zegt Sony op Twitter. "Voor nu nemen we een stap terug en laten we belangrijke stemmen gehoord worden."

Lees hier het volledige bericht.

ps5

Interview: Neil Druckmann: ‘The Last of Us: Part 2 roept unieke gevoelens op’

We kregen de unieke kans om een half uur te praten met de vicepresident van Naughty Dog en creative director van The Last of Us: Part 2, Neil Druckmann. We spraken hem over de thema’s van de game, nieuwe gameplay-elementen en de informatielek.

Gamer.nl: Het centrale thema van deze game is ‘great love, leading to great hate’. Was dit altijd al de richting die je uit wilde gaan met The Last of Us: Part 2?

Druckmann: Toen we eenmaal besloten hadden om de game te maken was dit inderdaad altijd al de richting die we op wilden gaan. Maar toen we de eerste game hadden gemaakt, hebben we een flinke tijd nagedacht of we überhaupt een vervolg wilden maken. Bij Naughty Dog hebben we het privilege dat we heel veel creatieve controle hebben over de games die we maken. Dus ondanks dat The Last of Us heel succesvol was, zowel commercieel als qua de ontvangst, lag er geen druk op ons om een deel twee te ontwikkelen. De lakmoesproef voor ons was: kunnen we een emotionele kern vinden die net zo betekenisvol en universeel is als de eerste game?. Want volgens ons leidde dat tot het succes.

Lees hier het volledige interview.

 

Gameontwikkelaars uiten steun aan Black Lives Matter-protesten

Verschillende gameontwikkelaars en uitgevers hebben hun steun geuit over de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten. De gamebedrijven uiten hun steun onder andere via social media en persberichten.

Twitter staat vol met berichten vol solidariteit met betrekking tot de Black Lives Matter-protesten in Amerika. Deze protesten ontstonden afgelopen week nadat de Afro-Amerikaan George Floyd door een politieagent om het leven kwam. Meerdere bedrijven uit de game-industrie laten weten dat ze achter de protesten staan. Onder andere Microsoft, Sony, Marvel Entertainment, Warner Bros. Pictures en EA plaatsen berichten. Microsoft plaatste vervolgens nog meerdere quotes van medewerkers met betrekking tot het protest.

Lees hier het volledige bericht.

 

Achtergrond:Saints Row: The Third Remastered is een waar feestpakket

Sinds eind mei is een remaster van de openwereldgame Saints Row: The Third beschikbaar. In de negen jaar sinds de uitgave van het origineel heeft de game niets qua puur spelplezier ingeboet. Sterker nog: in deze serieuze tijden is het meer welkom dan ooit.

We hebben besloten Saints Row: The Third Remastered niet te recenseren op Gamer.nl. Je kunt de recensie van het origineel hier lezen. De remaster is gewoon dezelfde game – inclusief alle dlc – in een mooier jasje. De graphics en animaties zijn flink opgepoetst, de game ondersteunt nu HDR en het is drukker op de virtuele straten van Steelport, maar verder zijn er geen verschillen. Toch valt het negen jaar na release op hoe onbeschaamd dit spel inzet op puur plezier zonder pretenties.

Lees hier het volledige artikel.

saints row 3 remastered

Verloren NES-game gevonden op 21 floppy disks

Er is een nooit uitgekomen NES-game ontdekt door de Video Game History Foundation. De game was verspreid op 21 floppy disks.

De game is van designer en programmeur Chris Oberth die werkzaam was in de game-industrie in de eind jaren 70, 80 en 90. Een aantal games die hij heeft gemaakt zijn Phasor Zap, Anteater en hij heeft tevens gewerkt aan Indiana Jones and the Tempel of Doom. Oberth overleed in 2012 en zijn familie doneerde zijn werk aan de Video Game History Foundation (VGHF). Tijdens het doorspitten van zijn spullen vond de organisatie restanten van een nooit uitgekomen NES-game op een nog werkende floppy. De VGHF ging op zoek naar de andere stukken van de game en met heel geluk vonden ze die op nog 20 andere werkende floppy disks. De organisatie nam het besluit om de verloren game te gaan reconstrueren.

Days of Thunder

Hardware Update:Intels discrete videokaart verschijnt in 3DMark-resultaten

Intels eerste losse videokaart is gebenchmarkt in 3DMark Firestrike, maar verwacht geen Nvidia RTX-killer. Daarnaast komt JONSBO met een prachtige koeler en introduceert MSI een nieuwe eSports-monitor.

Intels eerste discrete videokaart verschijnt in 3DMark-resultaten

Intels eerste videokaart met de Xe DG1-GPU is verschenen in de resultaten van een 3DMark benchmark. Het gaat om een Firestrike benchmark, waarin de nieuwe GPU resultaten toont die tussen de bestaande geïntegreerde GPU's en discrete GPU's ligt.

De resultaten zijn gevonden door Twitteraar @TUM_APISAK. De benchmark was gedraaid met een Intel Core i9-9900K, die samen met de DG1 zorgde voor een totaalscore van 5538 punten. Het interessantste deel daarvan is echter de GPU score, die op 5960 punten ligt.

hardware-update

Project Cars 3 onthuld

Slightly Mad Studios heeft gisteravond officieel Project Cars 3 onthuld.

De racegame moet deze zomer naar PlayStation 4, Xbox One en pc komen - vooralsnog is een next-gen versie niet aangekondigd.

Lees hier het volledige bericht.

Project Cars 3

Hands-On:MSI GF65 Thin: Gamen met een lichtgewicht laptop

Bij een gaming-laptop denkt men vaak aan een zwaar en dik apparaat verpakt in een enorme hoeveelheid plastic. Zoals we zien bij de MSI GF 65 Thin kan dat tegenwoordig ook anders: minder dan 2 kilo zwaar en toch geschikt om mee te gamen. In deze Hands-On geven we onze eerste impressies.

  • MSI GF65 Thin 10SDR

  • Scherm: 15.6-inch 1080p 120Hz IPS

  • Processor: Intel Core i7-10750H 6-core

  • Geheugen: 16GB DDR4 2666 MHz (dual channel)

  • Videokaart: Nvidia GeForce GTX 1660Ti

  • Opslag: 512GB NVMe SSD

  • Gewicht: 1.86kg

  • Aansluitingen: 2x USB 3.1 Gen2 Type-C, 2x USB Type-A, 1x HDMI, Ethernet en een audio combo-jack

  • Prijs: 1249 euro

Lees hier het volledige artikel.

MSI GF65

Screenshots van nieuwe Xbox Store gelekt

Er zijn screenshots gelekt met het uiterlijk van de nieuwe Xbox Store. De afbeeldingen zijn voor het eerst op een Russische Twitteraccount verschenen.

Het gaat om vier screenshots die een nieuwe lay-out van Xbox Store tonen. Er waren twijfels over de legitimiteit van de afbeeldingen, maar nieuwsplatform Windows Central heeft bevestigd dat het om echte screenshots gaat. De app is gelekt via een vroege build die te vroeg gedeeld werd bij een Xbox Insider-programma.

Lees hier het volledige bericht.

Xbox Store

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning officieel aangekondigd

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning is gisteravond officieel aangekondigd.

De remaster van de rpg komt op 18 augustus naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Gisteren verscheen de game nog voor de aankondiging plotseling in de Microsoft Store. Toen bleek al dat het spel wordt uitgegeven door THQ Nordic en ontwikkeld door Kaiko.

Lees hier het volledige bericht.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver precies! Het is niet alsof dit groot nieuws is in gaming landschap en niemand zat op deze presentatie te wachten... Het is een artikel over een aantal punten die deze week uit zijn gebracht in 1 artikel. Moet alles nu echt met negativiteit ontvangen worden?

0

Aanbevolen voor jou