Nieuws
outer worlds

Hoogtepunten: The Outer Worlds en Conan O'Brien in Death Stranding

Verder: de PlayStation 5 en The Last of Us 2 in het nieuws

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Duitse advertentie maakt melding van Diablo 4

Een advertentie in een magazine wijst er mogelijk op dat Diablo 4 binnenkort wordt onthuld.

In het Duitse magazine GameStar staat een advertentie, zo wordt gemeld op Reddit, voor een boek met concept art genaamd The Art of Diablo. Volgens de advertentie bevat het boek vijfhonderd verschillende tekeningen "van Diablo, Diablo 2, Diablo 3 en Diablo 4". Dat is opvallend, want Diablo 4 is nog nooit aan de buitenwereld getoond.

Het is niet voor het eerst dat er geruchten zijn rondom Diablo 4. Afgelopen juni meldde de Franse krant Le Monde dat Blizzard Diablo 4 toonde binnen de muren van de Franse afdeling van de ontwikkelaar.

Lees hier meer.

Eerste foto van PlayStation 5-devkit mogelijk gelekt

Er is een foto gelekt van de PlayStation 5-devkit die veel lijkt op eerdere gelekte afbeeldingen van een patent van het apparaat.

In augustus kwam al nieuws naar voren met betrekking tot de PlayStation 5-devkit door middel van een patent dat online gevonden was. Sindsdien is het bevestigd dat dit inderdaad een devkit is en heeft LetsGoDigital zelfs een render gemaakt met het patent als template.

YouTube-kanaal Zone of Tech liet kort een foto zien van de PlayStation 5-devkit in een recente video. De devkit die getoond wordt in het plaatje lijkt identiek aan de patenten die eerder gelekt waren. Op de foto is ook te zien dat dit het eerste prototype is.

Lees hier meer.

PlayStation 5

Achtergrond: The Witcher 3: Wild Hunt is indrukwekkend op de Switch

Wie verdient hier nu eigenlijk de grootste lof? Is het CD Projekt Red voor het maken van een geweldige en gigantische openwereld-rpg? Is het Saber Interactive omdat ze die achterlijk grote game inclusief alle uitbreidingen op een Switch-cartridge weten te proppen? Of is het eigenlijk Nintendo zelf, die het mogelijk maakt om in de trein tussen Amsterdam en Enschede the friggin’ The Witcher 3 te spelen?

Voor veel rpg-fans is al sinds de Nintendo DS duidelijk dat een handheld gewoon de beste manier is om lange, verhalende games te spelen. Vooral dankzij de slaapstand (van in dit geval de Switch) is het opeens veel makkelijker om even een paar minuten (of uren) in een rollenspel te steken. Waarna je dat hele virtuele universum in je rugzak stopt tot je weer een moment hebt om verder te spelen. Dat geldt zeker ook voor The Witcher 3, een game die dankzijn de gigantische open wereld en de talloze hoofd- en zijmissies makkelijk honderd uur in beslag kan nemen vóór je aan de uitbreidingen toe bent.

Lees hier meer.

The Witcher

Bevestigd: Alle Xbox One-controllers bruikbaar op Project Scarlett

Phil Spencer,hoofd van Xbox, heeft op E3 verteld dat het de bedoeling is dat Project Scarlett zoveel mogelijk oude software en accessoires gaat ondersteunen; de console moet zo backwards compatible-mogelijk zijn. Het is inmiddels bevestigd dat de volgende Xbox in elk geval alle Xbox One-controllers gaat ondersteunen.

Product en marketing manager van Xbox, James Shields, heeft Xbox-fans een extra bevestiging gegeven dat alle Xbox One-controllers gaan werken op de volgende Xbox-console. Het model van de Xbox One-controller maakt verder niet uit, benadrukt hij. Ze worden allemaal ondersteund.

Lees hier meer.

project scarlett

Review: Ring Fit Adventure combineert sporten en gamen op meesterlijke wijze

Fitness en gamen zijn twee heel verschillende activiteiten. Hoewel er vaker pogingen zijn gedaan om de twee te combineren, is er nog geen ultieme oplossing voor degenen die het liefst gamend fit willen worden. Nintendo doet een zeer dappere poging met Ring Fit Adventure en komt daarmee heel dicht in de buurt van de ultieme fitnessgame.

In onze hands-on preview kun je uitgebreid lezen wat Ring Fit Adventure nou precies is. Kort samengevat loop je in deze adventuregame een kleurrijke wereld door samen met je ringvormige partner (die de creatieve naam Ring draagt) om korte metten te maken met de gespierde draak Dragaux. Je bestuurt je personage door oefeningen te doen die worden geregistreerd door de bijgeleverde Ring-Con en beenband waar je de Joy-Cons in schuift. Gedurende een speelsessie ben je voornamelijk staand aan het joggen terwijl je de ring manipuleert en doe je tussendoor specifieke oefeningen in de categorieën armen, buik, benen en yoga.

Lees hier meer.

fit ring adventure

Interview: ‘Ontbreken National Dex in Pokémon Sword en Shield wordt de toekomst'

Deze maand was Gamer.nl te gast bij The Pokémon Company om over Pokémon Sword en Shield te praten. Met regisseur Shigeru Ohmori en componist, programmeur, regisseur en producent Junichi Masuda hadden we het daarnaast over de National Dex, Dynamax, pokémon-ontwerpen, gyms en meer.

Gamer.nl: Laten we beginnen met het belangrijkste: waarom kijkt Sobble zo triest?

Ohmori: Tja, het is een klein en vooral verlegen beestje dat zich graag verstopt voor anderen. Hij wordt daarom zelfs transparant wanneer hij in het water duikt, zodat mensen hem niet kunnen zien. Dus hij is vooral verlegen en kijkt daarom eigenlijk zo triest.

Lees hier meer.

pokemon

Conan O’Brien krijgt een cameo in Death Stranding

Conan O’Brien heeft bekendgemaakt waarom hij, tijdens zijn trip naar Japan voor een programma, Kojima Productions een bezoekje gaf. De komiek en talkshow host krijgt zijn eigen cameo in de langverwachte game Death Stranding.

Tijdens zijn talkshow krijgen de kijkers een kijkje achter de schermen bij Kojima Productions waarin Hideo Kojima het gebouw laat zien. Het gaat natuurlijk in Conan-stijl; met een hoop komedie. Conan mag ook zijn ogen richten op Hideo’s speelgoedcollectie en probeert daar zelfs wat van mee te nemen.

Lees hier meer.

death stranding

Eerste gameplayteaser Command & Conquer Remastered getoond

Electronic Arts heeft de eerste gameplay getoond van Command & Conquer Remastered. De beelden tonen eerst hoe het spel er vroeger uitzag. Daarna veranderen de graphics in de nieuwe versie.Er is nog geen zicht op een release datum van de remaster.

Lees hier meer.

Command and Conquer

Review:The Outer Worlds is het beste van Fallout

Zelfs na de grote teleurstelling die Fallout 76 heet, lijkt Bethesda nog niet bereid te zijn om een nieuwe singeplayergame in de franchise te maken. Gelukkig is New Vegas-ontwikkelaar Obsidian dat wel en komen zij met The Outer Worlds.

The Outer Worlds heet misschien geen Fallout, maar vergis je niet: dit rollenspel voelt op ieder front aan als een spirituele opvolger van Bethesda's gamereeks. Ook deze game weet shooters en rpg's met elkaar te versmelten. En ook hier heb je de keuze om situaties op meerdere manieren aan te pakken, zodat je de game schietend, hackend of bluffend door kunt komen.

Lees hier meer.

outer worlds

Update: The Last of Us 2 officieel uitgesteld naar mei 2020

Update: The Last of Us 2 is nu officieel uitgesteld naar 29 mei 2020. Dit meldt regisseur Neil Druckmann in een bericht op de PlayStation Blog. Als reden wordt genoemd dat Naughy Dog nog wat meer tijd nodig heeft om de laatste details aan te pakken om de gewenste kwaliteit van de game te kunnen leveren. In het bericht biedt Druckmann zijn excuses aan voor de vertraging.

Lees hier meer.

The last of us 2

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: The Last of Us Kan Diablo 4 BlizzCon redden?
1

Reacties op: Hoogtepunten: The Outer Worlds en Conan O'Brien in Death Stranding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Millman7

    • 26 oktober 2019 13:59
    Het lijkt mij eigenlijk stug dat hij een cameo krijgt. Leek me eerder een leuk stukje voor tv, gezien de kwaliteit ook van z'n 3d model import

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.