Nieuws
Elden Ring

Hoogtepunten: Elden Ring, PS VR2 en de PlayStation Plus-games van maart

En natuurlijk nog veel meer

Geschreven door Rogina Hassan op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van afgelopen week!

De nieuwe hoofdredacteur van Gamer.nl: Jacco Peek

De kogel is door de kerk: vanaf volgende week ben ik de nieuwe hoofdredacteur van Gamer.nl. Aangenaam!

Hoofdredacteur van Gamer.nl, wát een eer. Aan het roer staan van de grootste gamewebsite van de Benelux brengt natuurlijk een grote verantwoordelijkheid met zich mee, en tegelijkertijd is het de mooiste baan ter wereld.

Voor mij persoonlijk is Gamer.nl altijd de meest volwassen en complete – en daarmee de beste - gamewebsite geweest. Er is ruimte voor analyses van grote overnames, interviews met kleine Nederlandse ontwikkelaars en onderbelichte zaken in de game-industrie. Maar er is ook plaats voor liefdesbrieven, klaagzangen en een top 25 waar elk jaar discussies (virtuele vuistgevechten tot de dood) aan voorafgaan. Dát is Gamer.nl, en dat zal ook zeker zo blijven.

Lees verder

Jacco

Street Fighter 6 officieel aangekondigd

Capcom heeft Street Fighter 6 officieel aangekondigd

Afgelopen week gingen er al geruchten dat de onthulling tijdens de Capcom Pro Tour 2021 Season Final zou plaatsvinden en dat is dan ook gebeurd. Capcom noemt het spel "de toekomst van vechtspellen".

De teaser geeft nog weinig details over het spel. De personages Ryu en Luke zijn te zien. Volgens Capcom volgt deze zomer meer informatie over de game. Het is ook niet bekend op welke platforms Street Fighter 6 verschijnt; door een deal met Sony verscheen Street Fighter 5 alleen op PlayStation 4 en pc.

Lees verder

Street Fighter 6

Gezicht van Master Chief wordt getoond in Halo-televisieserie

Het gezicht van Master Chief wordt in de aankomende Halo-televisieserie getoond.

Dat heeft Kiki Wolfkill van 343 Industries bekendgemaakt in een gesprek met IGN. "Ik denk dat we een persoonlijk verhaal rondom personages willen vertellen. Toen we het verhaal uitdiepten, werd duidelijk dat we de persoon onder de helm en in het pak moeten kunnen zien."

Wolfkill laat er geen twijfel over bestaan: "Je gaat zijn gezicht zien." Ze heeft er begrip voor dat niet alle fans het gezicht van Master Chief willen zien - dit gebeurt immers ook in et in de games - maar toch is het belangrijk voor het verhaal. "We respecteren alle meningen - zowel de mensen die Chiefs gezicht willen zien als de mensen die dat niet willen. Maar vanwege het verhaal is het belangrijk om een connectie met Master Chief te maken en dat betekent dat we zijn gezicht tonen."

Lees verder

Master Chief

Sony onthult design PlayStation VR2

Sony heeft het ontwerp van de PlayStation VR2 en het de 'laatste versie' van bijbehorende controllers onthuld in verschillende foto's.

In lijn met de PlayStation 5 en de PlayStation VR2 Sense-controller is de vr-bril zelf vormgegeven met witte en zwarte kleuren. Sony benadrukt het 'ronde' uiterlijk van de bril, dat goed bij de controllers moet passen.

De opvallendste nieuwe eigenschap van de bril is een ventilatiesysteem dat het hoofd van spelers koel houdt. Dankzij een 'luchtstroom', die Sony vergelijkt met die in de PlayStation 5, zouden lenzen van de bril niet kunnen beslaan tijdens het spelen.

Lees verder

PlayStation VR 2

Sony ziet Uncharted-film als begin van nieuwe franchise

Sony noemt de pas in de Verenigde Staten uitgekomen verfilming van Uncharted het begin van een nieuwe filmfranchise.

Dat meldt Sony Pictures-baas Tim Rothman in een e-mail naar werknemers. "met meer dan 100 miljoen dollar wereldwijd in één weekend en een Rotten Tomatoes-score van 90 procent bij het publiek, is Uncharted een nieuwe hit en filmfranchise voor het bedrijf."

Rothman noemt het succes van de Uncharted-film "een grote overwinning voor elke divisie van het bedrijf". Hij prijst het succes tijdens het maken van de film ondanks de uitdagingen rondom corona.

Lees verder

uncharted

Guerrilla Games brengt patch 1.05 Horizon Forbidden West uit

Guerrilla Games heeft de eerste patch van Horizon Forbidden West uitgebracht. Patch 1.05 lost vooral problemen bij hoofd- en zijmissies op.

De volledige lijst met verbeteringen en aanpassingen is door Guerrilla op Reddit gepubliceerd. De ontwikkelaar zegt daarbij nog te kijken naar eerder gemelde grafische problemen en specificeert die nu ook.

Het gaat hierbij om problemen die gerelateerd zijn aan camerabeweging. Spelers rapporteerden onder andere fluctuaties in helderheid, problemen met glinsteringen en wisselingen in kleurverzadiging zodra ze de camera bewogen.

Lees verder

horizon forbidden west

Elden Ring is een meesterwerk voor de minderheid

Elden Ring is Dark Souls 4. Elden Ring is een soort Zelda: Breath of the Wild. Elden Ring is toegankelijker dan ooit. Deze drie uitspraken heb ik de afgelopen maanden meermaals gehoord, soms uit mijn eigen mond. In zekere zin is het allemaal waar, maar bovenal is Elden Ring vooral Elden Ring, een spel dat me zo diep zijn wereld in trok dat ik er ook ’s nachts in bed nog rondliep.

Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt.

Lees hier de volledige review

Header-artwork van Elden Ring

De PlayStation Plus-games van maart zijn bekend

Sony heeft de PlayStation Plus-games van maart bekendgemaakt.

Vanaf 1 maart zijn de games gratis te claimen voor PlayStation Plus-leden. Zo is Ghost of Tsushima: Legends zowel via PS5 als PS4 binnen te halen, een coöperatieve multiplayerervaring gebaseerd op Ghost of Tsushima. Ook de PS5-game Ghostrunner, waarin spelers met een katana vijanden in stukken hakken, is te claimen.

Qua PlayStation 4-games gaat het om Ark: Survival Evolved - de populaire survivalgame - en Team Sonic Racing - een racegame met Sonic en gerelateerde personages in de hoofdrol. Meer informatie over alle games is op PlayStation Blog te lezen.

Xbox Live Games With Gold voor maart bevestigd

De games die in maart beschikbaar komen voor Xbox Live Gold-leden zijn bevestigd.

De gelekte games die in maart gratis te claimen zijn voor Gold-leden zijn inmiddels bevestigd. Het gaat om de volgende titels:

-The Flame in the Flood (1 tot en met 31 maart)

-Street Power Soccer (16 maart tot en met 15 april)

-Sacred 2: Fallen Angel (1 tot en met 15 maart)

-SpongeBob's Truth or Square (16 tot en met 31 maart)

Bekijk trailer

PlayStations Game Pass-concurrent komt mogelijk binnenkort uit

De mogelijke Game Pass-concurrent waar Sony volgens geruchten aan werkt, zou ergens binnenkort uit kunnen komen.

Dat claimt journalist Jeff Grubb tijdens zijn betaalde Giant Bomb-show, wat vervolgens werd beschreven door VGC. Bloomberg liet eerder al weten dat Sony aan een 'Project Spartacus' werkt, een abonnementsdienst dat mogelijk concurrentie kan bieden aan Xbox Game Pass.

Grubb: "Het kan waarschijnlijk binnenkort uitkomen, er gaat eind deze maand waarschijnlijk iets gebeuren, misschien niet publiekelijk, maar wel een interne mijlpaal voor de service." 

Lees verder

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve denkt al na over mogelijke opvolger van de Steam Deck Gratis Portal-spin-off Aperture Desk Job onthuld
0

Reacties op: Hoogtepunten: Elden Ring, PS VR2 en de PlayStation Plus-games van maart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.